Œufs mollet cu trufe/ ciuperci de pădure

Home « Rețete « Chefs

Nicolai Tand, patronul la "Cantine de Nicolai" ne propune o reteță delicioasă de ciuperci de pădure, așa cum doar în Franța mai puteți degusta. O reteță rafinată, dar rapidă, în care savoarea și textura ciupercilor de pădure se combină ca într-un tango perfect cu aroma trufelor.

Ingrediente:

- 2 ouã

- 50 g de ciuperci champignons

- 50 g de ciuperci pleurotus

- 10 g de pătrunjel

- 2 g de trufe

- 10 ml de ulei de trufe

- 1 felie de coppa di parma- specialitate din ceafă de porc

- 30 ml de ulei de mãsline

- 5 g de sare

- 3 g de piper 

Fierbi ouăle pentru 5 minute, astfel încât să rămână moi. Tai ciupercile champignons în felii cât mai subțiri cu putință, iar pe cele de pleurotus le rupi cu mîna tot în formă de fâșii subțiri. Le sotezi frumușel în tigaie alături de uleiul de măsline, sarea, piperul și pătrunjelul din dotare. Usuci la cuptor pentru circa 8 minute coppa di parma, până devine crocantă. Se aranjează pe farfurie și se servesc calde.

 

Publicat in: aprilie 2012
Etichete pentru acest articol: ciuperci, nicolai, reteta, trufe
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement