Salate delicioase, de sezon

Home « Rețete « Chefs

Culoare, savoare, prospeţime; toate trei definesc calităţile salatelor pe care ni le putem prepara în mii de moduri, care mai de care mai interesante şi apetisante.

Salată mediteraneană

Ingrediente: 300 g brânză feta; 100 g măsline negre; 1 chiflă cu seminţe; 2 roşii; 2 castraveţi; 1 ceapă roşie; 1/4 legătură de pătrunjel; 2-3 frunze de busuioc; oregano uscat, piper; sare; capere sărate; 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare: Rupem chifla în bucăţele şi-o băgăm la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru circa 5 minute, până se rumeneşte şi devine crocantă. O parte din bruschete o aşezăm într-un bol, deasupra punem roşiile şi castraveţii tăiaţi cuburi, ceapa tăiată peştişori, apoi presărăm în ploaie pătrunjelul şi busuiocul tocate fin. Adăugăm deasupra măslinele scurse şi caperele desărate în apă rece. De jur împrejurul bolului ornăm cu feliuţe de feta, presărăm oregano şi piper negru măcinat, după care aşezăm bucăţile de chiflă crocante rămase deasupra. La final, asezonăm cu ulei de măsline extravirgin şi servim.

Salată în straturi

Ingrediente: 200 g mazăre fiartă; 150 g caşcaval răzuit; 150 g bacon; 3 ouă fierte tari; salată verde; câteva roşii cherry; 2 fire ceapă verde; pătrunjel
dressing: 200 g iaurt; 1-2 linguri maioneză; zahăr; sare

Mod de preparare: Tăiem ouăle felii şi aşezăm o parte din ele pe marginea unei farfurii. Punem în centrul lor salată verde, după care asezonăm cu sare şi piper. Aşezăm un strat de roşii tăiate cubuleţe şi ceapă verde tăiată rondele. Presărăm din nou puţin sare şi piper. Mărunţim feliile de ouă rămase şi le presărăm deasupra stratului de roşii şi ceapă. Urmează stratul de mazăre.

Între timp, amestecăm toate ingredientele pentru dressing şi le turnăm peste mazăre. Radem deasupra caşcavalul, apoi, după ce am rumenit feliile de bacon, le aşezăm peste caşcaval, în centru, şi decorăm cu frunze de pătrunjel.

 

Salată de peşte

Ingrediente: 250 g peşte afumat; 250 g file de somon afumat; 250 g orez basmati; 200 g mazăre fiartă; 600 ml supă de legume; 500 ml lapte; 25 g unt; 4 ouă fierte; 1 ceapă tocată; 2 fire praz, tăiat felii; 3 linguri praf de curry; 1 lingură ulei de măsline; 1 foaie de dafin; 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat; zeama de la 1⁄2 lămâie

Mod de preparare: Aşezăm peştele într-o crăticioară în care am turnat laptele şi foaia de dafin. Punem crăticioara la foc mic, preţ de 10 minute, apoi mărunţim peştele.

Între timp, încingem uleiul şi untul într-un vas larg şi rumenim prazul şi ceapa 10 minute, până când se pătrund. Adăugăm curry şi mai ţinem pe foc încă 2 minute. Punem şi orezul, după care stingem cu supă de legume.

 

Lăsăm să fiarbă la foc mic înăbuşit 6-8 minute, apoi adăugăm mazărea, pătrunjelul, zeama de lămâie, piper, peştele şi ouăle. La final, aşezăm ingredientele într-un bol adânc şi decorăm salata cu pătrunjel şi felii de lămâie.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com
 

Publicat in: februarie 2014
Etichete pentru acest articol: gastronomie, retete culinare, retete salata, salata
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement