Supa de usturoi a la MasterChef

Home « Rețete « Chefs

Un bol cu supă de usturoi poate fi exact ceea ce îţi trebuie ca să te fereşti de virozele acestui sezon. Supa de usturoi este bogată în antibiotice naturale care ajută la construirea unui sistem imunitar de fier.

Considerată o reţetă minune, supa de usturoi încarcă organismul cu vitamine şi minerale esenţiale, deoarece are, printre ingrediente, lămâie, ceapă, usturoi, pătrunjel, cartof, bostănel, păstârnac, ţelină, morcov, ardei gras. Practic, este un preparat uşor, săţios, dar extrem de hrănitor.

Mai jos îţi prezint reţeta de supă de usturoi gătită la MasterChef, de către unul dintre concurenţi - Constatin Stoleru, un gălăţean pasionat de bucătărie.

Supă de usturoi

Ingrediente: 50 g caşcaval; 20 g smântână; 15 căţei de usturoi; 1 ceapă; 1/2 lămâie; 2 linguri făină de grâu; pâine (pentru crutoane); legume pentru supă (cartof, bostănel, ceapă, păstârnac, ţelină, morcov, ardei gras); ulei de măsline; 2 linguriţe de unt; pătrunjel verde; sare; piper

Mod de preparare: Toarnă într-o oală 2 l de apă. Curăţă legumele şi adaugă-le în apa fiartă pentru a obţine 1 l de supă. Curăţă căţeii de usturoi, taie-i în patru şi căleşte-i împreună cu o ceapă în două linguriţe de unt.

Între timp, pregăteşte crutoanele: feliază pâinea în cubuleţe de mărime mică, stropeşte cu ulei de măsline şi bagă la cuptor. După ce usturoiul şi ceapa au căpătat o culoare arămie, toarnă supa şi amestecă, apoi adaugă smântâna amestecată cu făină de grâu. Omogenizează bine, condimentează după gust şi lasă la foc moderat încă 20 de minute.

Într-un bol pune crutoanele, toarnă zeamă de lămâie, adaugă caşcaval ras, supa strecurată şi pătrunjel tocat mărunt.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: barriewaterfrontdining.ca

 

Publicat in: aprilie 2014
Etichete pentru acest articol: chefs, gastronomie, masterchef, retete culinare, top chef
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement