Ceai cu mango si ananas

Home « Rețete « Cocktail

Deseori, din cauza vremii reci, optăm pentru un ceai fierbinte, savurat fie acasă, fie în oraş, alături de prieteni. Indiferent de situaţie, ceaiul este binevenit, cunoscându-se şi proprietăţile sale curative, benefice pentru organismul uman. Specialiştii în nutriţie ne îndeamnă să consumăm în această perioadă multe lichide, pentru a ne asigura aportul de care avem nevoie pentru a putea face faţă situaţiilor delicate provocate de timpul friguros. Aşa că, ce-ar fi dacă ne-am pregăti un ceai împreună?

                                                                    Ceai cu mango şi ananas

 

Ingrediente:

100 ml apă plată

4 frunze mentă

50 ml fresh de mango

50 ml fresh de ananas

4 cuburi de gheaţă

4 frunze mentă

2 pliculeţe de ceai

 

Mod de preparare:

1.Ţinem ingredientele la rece peste noapte

2. Amestecăm sucul de mango cu cel de ananas, se lasă 10 minute să îşi amestece aromele, apoi se dă la rece.

3. Punem apa la încălzit şi când atinge 70 C, o turnăm peste plicurile de ceai de ananas şi frunze de mentă, lăsându-le la infuzat 4-5 minute, apoi răcim.

4. Turnăm ceaiul în două pahare, apoi adăugăm amestecul de sucuri, în care am pus în prealabil câte 2 cuburi de gheaţă.

ceai cu mango

5. Opţional, putem decora cu câteva felii rămase de ananas sau de mango.

 

 

 

                                                                                                                                                                     Autor: IRINA B.

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: ceai de baut, prepararea ceaiului, retete culinare, tendinte
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement