Cocktail Ernest Hemingway

Home « Rețete « Cocktail

Ernest Hemingway a venit în această lume în urmă cu 115 ani, fiind începutul unei moşteniri care împleteşte mare literatură americană cu pasiunea sa pentru băut. Fanii înfocaţi ai cocktail-urilor sunt familiarizaţi cu Hemingway Daiquiri, un amestec de rom, suc de grapefruit, suc de lămâie şi lichior maraschino, pe care autorul obişnuia să-l bea într-un bar din Havana. Însă, renumitul scriitor nu numai că adora această băutură, ci şi a inventat-o!

Una dintre reţetele sale, numită "Death in the Afternoon", a apărut în 1935, în cartea cu reţete de cocktail-uri numită "So Red the Nose, or Breath in the Afternoon", care compilează băuturi de la autori celebri. În ea, Hemingway dă aceste instrucţiuni: "Se toarnă 45 ml de absint într-un pahar de şampanie. Se adaugă şampanie rece şi se amestecă până când capătă o culoare lăptoasă".

Dacă vrei să-ţi "omori" plictiseala sau indispoziţia unei zile de marţi, un pahar de şampanie (cu un strop de absint), probabil, o va face.

Death in the Afternoon

Ingrediente: 45 ml de absint; şampanie; coajă de lămâie

 

Preparare: Toarnă absint într-o cupă de şampanie şi adaugă şampanie. Amestecă puţin şi decorează apoi cu coajă de lămâie.

Şi dacă tot suntem la capitolul cocktail-uri, iată ce îţi mai poţi prepara în aceste zile toride de vară:


Americano

Această băutură a fost preferata americanilor în timpul Prohibiţiei. Înainte să primească denumirea de "Americano", băutura era cunoscută ca "Milano - Torino", un omagiu adus celor două componente principale: Milano (Campari) şi Torino (vermut dulce).

Ingrediente: gheaţă; Campari; vermut dulce; sifon; coji de portocală; coji de lămâie pentru ornat

Preparare: Umple un pahar cu gheaţă. Toarnă Campari, vermut dulce şi sifon şi amestecă bine. Decorează cu coji de portocală şi de lămâie răsucite.


Name

 

Margarita de mango

La moşia Casa Noble (Mexic), barmanul David Yan a creat acest cocktail margarita pentru a prezenta proprietăţile tequilei. El a ornat marginea paharului cu pudră de chili, dar orice altă pulbere va oferi băuturii o notă inedită.

Ingrediente: 1/2 mango, tăiat cuburi; 1 ardei chili , fără seminţe, tăiat cuburi; tequila; 1/2 cană de gheaţă; lichior de portocale; nectar de agave; suc de grapefruit; suc de lămâie proaspăt; 1 lingură praf de chili, cum ar fi Tajin

 

Preparare: Într-un shaker amestecă bine mango cu ardeiul chili. Adaugă tequila, gin, nectar de agave, nectar de portocale, suc de grapefruit, suc de lămâie şi gheaţă. Agită bine, apoi toarnă cocktail-ul într-un pahar ale cărui margini le-ai înmuiat în sare sau în pulbere de chili şi garniseşte cu limetă.

 

 

Irina B.

sursa foto: postprohibition.com

 

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: Americano, cocktail, cocktails, drinks, Margarita
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement