Cocktail-uri mai aparte pentru zile fierbinti

Home « Rețete « Cocktail

Vara, mai mult ca oricând, ştiu că simţi nevoia să te răcoreşti cu un cocktail aromat şi parfumat, ornat cu fructe de sezon şi multă gheaţă.

Cum timp de distracţie ai, încearcă aceste reţete de cocktail-uri inedite şi demenţiale, extrem de fresh, care te vor duce cu gândul la destinaţiile exotice preferate.

Iată-le:

Panache

Ingrediente:
20 ml suc proaspăt de lămâie
20 ml lichior de soc St. Germain
20 ml Dubonnet roşu
orice sortiment de bere cu mult hamei
cuburi de gheaţă

Cum prepari: Amestecă primele trei ingrediente cu gheaţă, completează cu bere şi mai amestecă o dată.

Kalamazoo Julep

Ingrediente:
60 ml genever
20 ml sirop de ţelină
1 strop bitter de ţelină
8-10 frunze de mentă
gheaţă pisată

Mod de preparare: Amestecă ingredientele lichide într-un pahar, apoi zdrobeşte frunzele de mentă în paharul de julep, după care elimină-le (trebuie să rămână doar uleiurile aromate). Umple paharul cu gheaţă pisată şi toarnă amestecul deasupra.

Pentru siropul de ţelină: pune la fiert 1 cană de apă, 1 cană de zahăr şi 1 cană de ţelină verde, tăiată cubuleţe. Lasă să fiarbă totul 5 minute, la foc moderat, apoi lasă să se răcească şi strecoară siropul într-un borcan.

Southside Fizz

Ingrediente:
60 ml dry gin
20 ml suc de lămâie, proaspăt stors
1 linguriţă zahăr pudră
8–10 frunze de mentă
apă carbogazoasă rece
cuburi de gheaţă

Mod de preparare: Zdrobeşte frunzele de mentă în shaker, adaugă ginul, sucul de lămâie şi zahărul. Pune cuburile de gheaţă şi apoi agită uşor (cam 10 secunde).

Strecoară totul într-un pahar, în care ai pus alte cuburi de gheaţă. Completează cu apă şi ornează cu frunze de mentă.

Am lăsat la final "Sazerac", unul dintre cele mai vechi cocktail-uri din lume, cocktail-ul emblematic pentru New Orleans, care ar fi fost inventat în 1838, de Antoine Amedie Peychaud.

Acesta a combinat, pentru prieteni, la un bar deţinut de John B. Schiller, coniac Sazerac (pe numele complet Sazerac de Forge et Fils, importat din Franţa) cu bitter Peychaud, apoi a îndulcit şi parfumat totul cu puţin absint.

 

Ce-a ieşit a fost demenţial, însă în 1912, absintul a fost interzis pe întreg teritoriului Statelor Unite, fiind, până în zilele noastre, înlocuit, cu pastis. De asemenea, s-a înlocuit bitterul Peychaud cu Angostura.

Tu îl poţi prepara astfel:

 

Ingrediente:

90 ml whiskey de secară (dar poate fi înlocuit şi cu altele)
10 ml sirop simplu de zahăr (sau 1 cub)
3 stropi de bitter Peychaud (sau Angostura)
puţin absint (sau pastis)
coajă de lămâie pentru decor

Mod de preparare: Într-un pahar răcit bocnă toarnă puţin absint/pastis, răsuceşte paharul astfel încât pereţii să fie umeziţi complet, apoi elimină excesul. Toarnă whiskey-ul, siropul şi bitterul, amestecă-le, pe urmă garniseşte paharul cu lămâia şi serveşte cu un cub de gheaţă.

 

 

Irina B.

sursa foto: flickr.com

 

Publicat in: august 2013
Etichete pentru acest articol: bauturi alcoolice, cocktail, cocktails, gastronomie, Southside Fizz
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement