Cocktail-uri pentru o vara incendiara

Home « Rețete « Cocktail

Este vară! Este anotimpul în care îngheţata şi cocktail-urile ce au ca bază fructe proaspete sunt la mare căutare, nemaipomenite pentru petreceri şi distracţie.

În prezent, fructele prezente în cocktail-uri exprimă decoruri decente ce exprimă calitatea şi conţinutul băuturii, care nu fac decât să impresioneze consumatorul.

Tocmai pentru că sunt excelente pentru a te răcori, uşor de preparat şi extrem de sănătoase, ce-ai zice să-ţi prepari cocktail-uri cu care să te impresionezi pe tine însuţi? Nu trebuie decât să-ţi achiziţionezi un shaker (în caz că nu ai) şi gata, treci la treab
ă!

Noi îţi propunem câteva variante răcoritoare:

Sex on the beach

 

Garnitură: felie de portocală

Ingrediente:

40 ml vodcă

15 ml cremă de mure

20 ml lichior de piersici

40 ml fresh de ananas

Mod de preparare:
Amestecă puternic toate ingredientele în shaker şi strecoară gheaţă cuburi în pahar.

Cosmopolitan

Garnitură: coajă de portocală flambată

Ingrediente:

50 ml vodcă

15 ml Cointreau

20 ml suc de coacăze

10 ml fresh de lămâie

Mod de preparare: Amestecă puternic în shaker toate ingredientele şi strecoară cuburi de gheaţă peste.

 

Flambează un zest de portocală deasupra paharului.

Cuba Libre

Garnitură: 1/2 lime stors

Ingrediente:

60 ml rom

cola

Mod de preparare: Toarnă romul peste gheaţa cuburi în pahar, adaugă juice-ul de la jumătate de lime şi cola până la umplerea paharului.

Caipirovska

 

Ingrediente:

60 ml vodcă

1/2 lime tăiată în sferturi

2 linguriţe de zahăr brun

Mod de preparare: Zdrobeşte sferturile de lime cu zahărul brun, adaugă gheaţa pisată şi amestecă uşor cu linguriţa, apoi toarnă vodca şi gheaţa pisată şi amestecă în continuare.

 

Adaugă gheaţa pisata pentru coroana paharului.

Byzantine

 

Garnitură: frunză de busuioc

Ingrediente:

50 ml gin

20 ml suc de lămâie

15 ml sirop fructul pasiunii

30 ml fresh de ananas

4-5 frunze proaspete de busuioc

apă tonică

Mod de preparare: Amestecă primele cinci ingrediente puternic în shaker, apoi pune peste ingrediente gheaţă cuburi.

Grapefruit Julep

Garnitură: mentă proaspătă

Ingrediente:

50 ml vodcă

35 ml fresh de grapefruit roşu

30 ml fresh de rodie

20 ml fresh de lămâie

8-10 frunze de mentă

Mod de preparare: Amestecă uşor cu linguriţa menta, fresh juice-ul cu gheaţa pisata în pahar, apoi adaugă şi celelalte ingrediente.

Passion Ginger Collins

Garnitură: felie de lămâie

Ingrediente:

50 ml gin

25 ml fresh de lămâie

20 ml sirop fructul pasiunii

3-4 bucăţele de ghimbir

Mod de preparare: Zdrobeşte ghimbirul în combinaţie cu fresh-ul şi siropul de fructul pasiunii, amestecă puternic în shaker primele patru ingrediente, apoi adaugă peste gheaţa cuburi.

Watermelon Cooler

Garnitură: pepene roşu

Ingrediente:

50 ml rom

15 ml lichior de pepene

20 ml fresh de lămâie

15 ml sirop de vanilie

Mod de preparare: Zdrobeşte pepenele roşu cu siropul de zahăr vanilat şi fresh-ul de lămâie, adaugă gheaţa pisata 3/4 din pahar şi amestecă puternic cu linguriţa, apoi toarnă lichiorul de pepene şi romul, peste care presari gheaţă pentru coroana paharului.

 

Distracţie plăcută!

 

 

Autor: Irina B.

Sursa foto: goodfon.com

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: bauturi alcoolice, cocktail, cocktails, Cosmopolitan, Cuba Libre
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement