Cocktailuri numai bune pentru sezonul rece

Home « Rețete « Cocktail

În zilele răcoroase de toamnă sau în cele în care avem o petrecere, cocktailurile sunt reţeta perfectă pentru a încălzi atmosfera şi pentru a ne simţi bine.

Cum este toamnă şi dispunem de-o gamă largă de fructe de sezon, putem face o multitudine de cocktailuri care să impresioneze pe toată lumea.

Iată câteva variante:

Cocktail cu mere

Ingrediente: 150 ml suc de mere, 120 ml lichior de ghimbir, 60 ml votcă, 1 linguriţă suc de lămâie, zahăr brun pentru decor, gheaţă

Mod de preparare: Umezeşte marginea a două pahare şi pudrează-o cu zahăr brun. Separat, pune într-un shaker lichiorul de ghimbir, votca, sucul de mere şi cel de lămâie şi amestecă-le. Apoi adaugă cuburile de gheaţă şi agită de câteva ori. La final, pune băutura în paharele frumos decorate.

Cocktail cu rom şi rozmarin

Ingrediente: 450 ml rom alb, 4 pere coapte, 16 fire rozmarin, 2 linguri zahăr brun + câteva linguri extra

Mod de preparare: Taie perele în felii şi înmoaie marginile lor în zahăr brun. Firele de rozmarin pune-le într-o tigaie, adaugă şi feliile de pere şi lasă-le pe foc mic timp de 2 minute, până când zahărul se caramelizează. Taie feliile de pere în bucăţele mai mici şi pune-le într-o carafă. Adaugă două linguri zahăr brun şi zdrobeşte-le ca să obţii un suc. Adaugă romul şi gheaţa şi amestecă până când se răceşte. Răstoarnă băutura în pahare şi decorează cu fire de rozmarin.

Cocktail cu vanilie, suc de pere şi votcă

Ingrediente: 350 ml suc de pere (nectar), 300 g gheaţă; 150 ml votcă; 1/2 păstaie de vanilie; zahăr vanilat

Mod de preparare: Toarnă într-un shaker sucul de pere şi votca, adaugă apoi miezul de la jumătate de păstaie de vanilie. Pune şi gheaţă şi agită bine de câteva ori.

Opţional, umezeşte marginea paharelor cu zahăr vanilat sau decorează cu felii de pere. La final, strecoară băutura în pahare şi serveşte cu gheaţă.

Mojito cu fructe de pădure

Ingrediente: 1 l apă minerală; 450 ml rom alb; 400 g fructe de pădure; 240 ml suc proaspăt de lămâie; 140 g zahăr; 1 mână frunze de mentă; 1 linguriţă coajă de lămâie; gheaţă

Mod de preparare: Pune fructele de pădure într-un blender şi pasează-le până obţii o compoziţie ca de piure. După care strecoară piureul format printr-o sită deasă pentru a scăpa de părţile solide. Amestecă sucul de lămâie cu coaja rasă de lămâie, zahărul şi menta zdrobită cu dosul unei linguri. Adaugă piureul, apa minerală şi romul şi amestecă până când zahărul se dizolvă. Serveşte cocktailul în pahare cu gheaţă şi decorat cu frunze de mentă.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: liquor.com
 

Publicat in: octombrie 2013
Etichete pentru acest articol: cocktail, cocktail de toamna, gastronomie, retete cocktail
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement