Cocktailuri preparate in casa

Home « Rețete « Cocktail

Îmi place ca în zilele toride să-mi prepar ceva răcoritor, hrănitor, care să-mi potolească setea.

 

La îndemână sunt fructele proaspete, din care reies băuturi şi deserturi răcoritoare nemaipomenite.

 

Câteva variante pot fi:

 

1. Limoncello

Ingrediente:

125g de zahăr brun

50ml suc de la 2 lămâi

125ml de lichior Limoncello

 

Mod de preparare:

Punem zahărul brun într-o cratiţă cu 500ml de apă rece, amestecăm de câteva ori până când se topeşte zahărul, apoi lăsăm să fiarbă timp de 5 minute. O luăm de pe foc şi o lăsăm la răcit. Amestecăm sucul de lămâie şi Limoncello.

Turnăm compoziţia într-un vas scund şi larg şi o dăm la congelator timp de 1 oră până când încep să se formeze cristale de gheaţă.

O scoatem de la congelator şi amestecăm bucăţile îngheţate în restul compoziţiei.

Băgăm din nou în congelator şi repetăm operaţiunea la fiecare aproximativ 30 de minute, până când granita îngheaţă, cu o textură pufoasă şi cristalină.

La final, punem cu lingura în pahare şi servim imediat.

 

2. Ice tea cu citrice

 

Ingrediente:

6 plicuri de ceai negru

2 linguri de zahăr tos

10 bucheţele de mentă

300ml suc proaspăt de portocale

zeama de la 1 lime

jumătate de portocală, frunze de mentă şi gheaţă, pentru servit
 

Mod de preparare:

Preparăm ceaiul cu 1,2 litri de apă şi zahăr, adăugăm menta şi lăsăm la infuzat 10 minute, apoi îl strecurăm şi-l lăsăm la răcorit.

Îl răsturnăm într-o carafă, adăugăm sucurile de citrice şi servim cu felii de portocală, frunze de mentă şi gheaţă din belşug.

 

3. Punci de piersici

 

Ingrediente:

4 linguri de zahăr tos

coaja şi sucul de la o lămâie şi jumătate

75g de vin rosé

150ml lichior de piersici

1 piersică şi 1/2 lămâie, feliate

cuburi de gheaţă

1 litru de apă minerală sau tonică
 

Mod de preparare:

Încălzim zahărul şi coaja de lămâie în 100ml de apă, până când zahărul se dizolvă, apoi lăsăm la răcit, turnăm într-o carafă şi adăugăm vinul, sucul de lămâie şi lichiorul.

Înainte de a servi, adăugăm gheaţă din belşug şi fructe şi completăm cu apă minerală sau tonică, după gust.

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: whiteonricecouple.com

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: bauturi racoritoare, cocktail, cocktailuri, sucuri naturale
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement