Cuburi de gheata aromate, pentru un design modern

Home « Rețete « Cocktail

Te lupţi cu temperaturile de afară şi nu mai ştii cum să le faci faţă? Sau plănuieşti o petrecere incendiară, dar încă nu te-ai decis ce vei servi? Noi îţi sărim în ajutor cu câteva idei practice, care te vor răcori, binedispune şi vor rupe gura târgului.

Cuburi de gheaţă cu busuioc şi castravete

Tot ce trebuie să faci este să mărunţeşti castraveţii în cubuleţe mici, să toci busuiocul mărunt, apoi s
ă le aşezi pe tăviţele pentru gheaţă, să torni apă peste ele şi să bagi la congelator.

Cuburi de gheaţă cu smochine şi rozmarin

Taie smochinele în bucăţele mici, astfel încât să poţi pune o bucată de smochină în fiecare cub de gheaţă. Separă frunzele de rozmarin şi adaugă-le şi pe ele în fiecare cub de gheaţă. Acoperă cu apă şi lasă la congelator câteva ore.

Cuburi de gheaţă cu lime şi mentă

Feliază un lime, taie fiecare felie în fâşii subţiri, fără să îndepărtezi coaja. Toacă şi menta, apoi pune-le pe toate în tăviţele de gheaţă. Înainte să torni apă, stoarce şi câteva picături de lime peste ele, pentru un plus de aromă şi un design interesant.

Cuburi florale de gheaţă

Cu aceste cuburi florale de gheaţă îţi poţi face atât ţie, cât şi petrecăreţilor băuturi cu un design mai aparte, menite să impresioneze la superlativ.

 

Tot ce trebuie să faci este să ai la îndemână o tăviţă pentru gheaţă în care să existe suficient spaţiu aşa încât cuburile să aibă pereţii cât mai groşi, peste care să torni apă până umpli numai un sfert din capacitatea tăviţei.
 

Apoi aşază câte o floare în fiecare orificiu, cu faţa în jos. Dă tava la congelator pentru a îngheţa bine, pe urmă scoate-o din congelator, toarnă apă până la jumătate şi îngheaţă din nou.

La final, scoate tava, toarnă apă până sus şi îngheaţă pentru a treia oară.

Cuburi de gheaţă din legume şi plante aromatice

 

Sunt excelente dacă vrei să serveşti un Bloody Mary special, pentru care nu trebuie să faci decât să pui într-un blender ţelină, gimbir şi chimen şi să amesteci bine. Adaugă suc proaspăt de lămâie şi puţină sare, apoi toarnă compoziţia în tava de gheaţă şi dă-o la congelator.

Cuburi de gheaţă din fructe

Alege din multitudinea de fructe care îţi plac şi se găsesc pe piaţă şi dă-ţi pe spate toţi prietenii cu o limonadă sau un punch modern, cu un design ieşit din tipare, dat de curcubeul din pahare.

Cum procedezi? Taie în bucăţele sau în felii câteva lămâi, kiwi şi fructe de pădure (zmeură, mure), apoi foloseşte recipiente mai mari pentru a le îngheţa. Pune apă până la jumătate şi dă-le la congelator.

Pentru un Martini, foloseşte cuburi de gheaţă cu măsline. Pentru a răci un pahar de bourbon poţi adăuga cuburi de gheaţă din cola. Pentru ice tea sau Sangria, amestecă suc de lămâie cu miere şi dă compoziţia la congelator pentru a obţine cuburi de gheaţă aromate.

Cu siguranţă, cocktail-urile preparate de tine vor fi perfecte, cu atât mai mult cu cât au fost "aromate" cu ingrediente puternic parfumate.

 

 

Irina B.

sursa foto: foodstory.ro

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: cocktail, cocktails, limonada, Martini, retete cocktails
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement