Ideal pentru zilele geroase: vin fiert aromat

Home « Rețete « Cocktail

Iarna, ce este mai bun ca un vin fiert aromat, care să ne ajute să facem cu brio gerului de afară?

 

Vinul fiert, pe lângă starea de bine pe care ne-o induce, ne şi încălzeşte şi sfinţeşte simţurile:

 

Vin fiert aromat

 

Ingrediente:

115ml votcă

600ml vin roşu

500ml vin de Porto

1 coajă rasă de portocală

200g zahăr

85g stafide

85g migdale întregi

8 cuişoare

4 păstăi cardamom

2 beţe scorţişoară

2 anason stelat

1 linguriţă ghimbir ras

 

Metoda de preparare:

1. Zdrobim scorţişoara şi cardamonul, peste care adăugăm ghimbirul, coaja de portocală, cuişoarele şi votca.

 

2. Strecurăm votca printr-o sită fină într-o oală, apoi turnăm vinul roşu, vinul de Porto, zahărul, migdalele, stafidele şi anasonul.

 

3. Încălzim amestecul la foc mediu până când încep să se formeze bule pe marginile vasului.

 

4. Putem servi vinul fiert decorat cu anason şi stafide.

 

Hai, noroc!

 

sursă imagine: shorykette.wordpress.com

Autor: IRINA B.

 

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: bauturi alcoolice, retete vinuri, vin, vin fiert, vinuri
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement