Incepe o cura de detoxifiere cu sucuri naturale

Home « Rețete « Cocktail

Primăvara este perioada cea mai propice pentru detoxifierea organismului, datorită fructelor şi legumelor pe care le găseşti din belşug în pieţe sau în supermarketuri.

Fructele şi legumele de sezon au capacitatea de a curăţa organismul, apoi de a-l încărca cu vitamine şi minerale vitale pentru buna funcţionare a lui. Aşa că nu sta pe gânduri şi nu amâna o cură de detoxifiere, ci apelează cu încredere fie la fructele tale preferate, fie la cele despre care ai auzit că au proprietăţi "miraculoase".

 

Iată un exemplu de cură cu sucuri naturale:

În prima zi a săptămânii: SUC DE FRUCTE

Într-un shaker amestecă sucul de la o portocală, o lămâie şi un grepefruit cu 2-3 linguri de suc de ananas şi cu 20 g cremă de cocos.
Consumat mereu pe stomacul gol, un pahar mare cu suc de fructe îţi va curăţa intestinele, te va energiza (datorită conţinutului bogat de vitamina C) şi te va feri de orice viroză care îi bântuie pe toţi din jurul tău.

Marţi: SUC DE CĂTINĂ CU MORCOVI

Ai nevoie de cătină şi de morcovi proaspăt cumpăraţi, pe care le pasezi cu ajutorul unei linguri de lemn (nu folosi lingură de metal, pentru că se vor pierde din vitaminele conţinute de cătină).

Zdrobeşte-le într-un vas, până vezi că s-a format o pastă semilichidă, pe care o vei consuma de îndată (ca să nu oxideze).

De obicei, la ½ pahar cu suc de morcov, adaugă 4-5 linguri cu suc de cătină.

Consumă sucul de cătină cu morcovi dimineaţa, pe stomacul gol, apoi de 2 ori în decursul zilei, înainte cu 30 de minute înainte să mănânci.

Cătina îţi va aduce de două ori mai multă vitamina C decât măceşele şi de zece ori mai mult decât citricele. Ca să-ţi dai seama, numai la 100 ml de suc proaspăt ai peste 400-800 mg de vitamina C.

 

Cătina conţine, de asemenea, vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F, celuloză, betacaroten (mai mult decât pulpa de morcov) şi microelemente: calciu, fosfor, potasiu, magneziu, fier, sodiu şi uleiuri complexe.

Ziua de miercuri începe-o cu GROG

Pune la fiert un vas cu apă şi lasă să clocotească împreună cu zahărul (două linguriţe la o cană cu apă). În timp ce clocoteşte, adaugă rom, câte două linguriţe pentru fiecare cană cu apă, şi zeama de la o lămâie. Cu toate că este sufocant de cald, această băutură se bea fierbinte-fierbinte. De ce? Prin transpiraţie, vei elimina impurităţile şi toxinele, vei avea o stare de bine, de relaxare, datorită lămâii, un antioxidant excelent care combate oboseala şi nervozitatea.

Joi: SUC DE LĂMÂIE

Taie în patru 1 kg de lămâi şi pune-le la fiert (cu tot cu coajă) în doi litri de apă. Lasă să clocotească puţin, apoi le transferi în blender, până se face o pastă. O poţi dilua cu apă sau cu apă de trandafiri. În fiecare cană de suc adaugă două linguriţe cu miere.

Sucul de lămâie, consumat tot pe stomacul, te detoxifică şi te revigorează. Totodată, te ajută să previi, cât şi să tratezi răcelile în faza incipientă.

Vineri: SUC DE MERE

Spală 1 kg de mere, taie-le în patru, stropeşte-le cu zeamă de lămâie şi bagă-le în storcătorul de fructe. Opţional, poţi adăuga şi o lămâie întreagă pentru şi mai multe vitamine.

Dacă un măr pe zi te fereşte de doctor, mai multe mere înseamnă sursă de vitalitate. Magneziul, potasiul, calciul sunt prezente din belşug, iar oferta de provitamina A, vitamine din grupul B şi, mai ales, vitamina C alungă infecţiile şi fixează calciul.

Sâmbătă: COCKTAIL CU LAPTE DE SOIA

Cu o zi înainte de preparare, înmoaie în apă prune şi caise uscate. A doua zi, scoarce-le şi taie-le pătrate, apoi fierbe-le 20 de minute în 500 ml de apă minerală. După răcire, mixează-le şi amestecă-le cu laptele de soia şi piureul obţinut dintr-o banană.

Cum ziua de sâmbătă este destinată distracţiei, un asemenea cocktail este reţeta perfectă pentru vitaminizarea şi energizarea organismului. Vei fi în stare să "muţi"munţii din loc, pentru că organismul va primi un aport generos de elemente nutritive esenţiale.

Duminică: SUC DE PORTOCALE CU SCORŢIŞOARĂ

Duminica este zi de răsfăţ, aşa că profită din plin de aromele portocalelor în combinaţie cu scorţişoara.

Cumpără 3 kg de portocale, taie-le în patru şi pune-le în storcătorul de fructe. Pasta rezultată o bei aşa sau o strecori, nu înainte de a presăra scorţişoară peste ea. Gustul va fi unul desăvârşit şi te va umple de arome.

Pe lângă faptul că îl consumi dimineaţa, pe stomacul gol, acest suc se bea şi seara. Datorită efectelor nebănuite asupra simţurilor, îţi va da o stare de relaxare şi te va ajuta să vezi viaţa "roz".

 

 

Irina B.

sursa foto: daisysworld.net

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: cocktail, gastronomie, sucuri naturale, cura de detoxifiere
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement