Jack Daniel's - traditie de familie

Home « Rețete « Cocktail

Cu siguranţă am auzit de faimosul brand de whiskey, Jack Daniel's, lăsat moştenire de Jack Daniel, care a murit în 1911, la vârsta de 61 de ani. Şi cum afacerile se fac în familie şi din cauză că Daniel nu a avut copii, totul este acum gestionat de stră-strănepoata lui, Lynne Tolley, care este degustatoarea oficială a whiskey-ului şi singura persoană care creează reţete noi. Ţine toasturi peste tot în lume în cinstea lui şi se mândreşte că se bucură din plin de viaţa pe care unchiul său i-a oferit-o. Numai anul trecut, a călătorit în 34 de ţări.

 

În prezent, afacerea are 375 angajaţi, în continuă creştere şi cotată la cele mai înalte nivele ale profesionalismului.

 

Interesant este faptul că Lynne deţine întreaga putere de decizie atunci când vine vorba de a degusta celebrul whiskey. Deşi este privită de mulţi ca fiind nepotrivită, ea declară că femeile sunt cele mai bune degustătoare pentru că ele miros mai bine, au un simţ olfactiv mult mai bun.

 

Pe lângă coordonarea întregii afaceri, Lynne se mai ocupă şi de crearea de reţete. Ea a dat naştere primului whiskey care se bea cald, Winter Jack, lansat doar în patru ţări din lume: Germania, Austria, Slovenia şi România. Culmea e că nu se vinde nici măcar în Statele Unite! Iniţial a fost creat pentru târgurile de Crăciun din Germania, dar s-a hotărât să îl aducă în România, datorită iernilor foarte friguroase şi oamenilor cărora le plac băuturile fierbinţi. Această băutură va fi ediţie limitată, doar în noiembrie, decembrie, ianuarie şi februarie, când temperaturile sunt negative.whiskey

 

Winter Jack este mult mai slab decât băutura originală, are doar 15 % alcool, conţine whiskey Jack Daniel's No.7, la care s-a adăugat suc de mere, dar şi mirodenii delicioase precum cuişoară, nucşoară sau scorţişoară. Reţeta are la bază băutura pe care stră-străbunica sa (sora lui Jack Daniel) o pregătea în casă.

 

sursă imagine: wallpapervortex.com

 

                                                                                                                                                                      Autor: IRINA B.

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: bauturi alcoolice, cocktail, retete cocktail, whiskey
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement