Cum combatem canicula!!!

Home « Rețete « Eater
In zilele calduroase de vara opteaza pentru acele variante care sa te “ajute” sa faci fata caniculei. Cele mai la indemana in materie de alimente sunt fructele si legumele, pe care le poti introduce in deserturile tale preferate, asa cum fac si eu.
 
Mie imi place foarte mult sa apelez la fructe de fiecare data cand imi este pofta de ceva dulce si nu vreau sa fac prea mare abuz de ingrediente bogate in calorii (crema, frisca, topping etc).
 
Iata ce variante delicioase iti propun eu:
 
 
Tarta cu avocado:
 
Ingrediente (pentru blat):
1 cana de nuci
1 cana de curmale
pudra de cacao
putina sare
 
Pentru crema:
1 avocado copt
miere de albine
pudra de cacao
 
Mod de preparare: Mixeaza nucile si praful de cacao in robotul de bucatarie, dupa care adauga curmalele si mixeaza in continuare compozitia.
 
Da-o pret de cateva minute la cuptor, cat sa capete o crusta si sa se inchege, apoi pune aceasta compozitie pe-o farfurie si preseaz-o astfel incat sa rezulte un blat de tort.
 
In paralel, mixeaza avocado, mierea de albine si cacaoa, apoi toarna crema rezultata intre si peste blat.
 
Name
Negresa cu caise
 
Ingrediente:
4 caise, desfacute in jumatati
230 g ciocolata neagra, topita
100 g ciocolata neagra, maruntita
1 ceasca cu zahar
2 oua
1 plic de zahar vanilat
3/4 cana cu faina
1/4 cana cu pudra de cacao
1/2 lingurita cu praf de copt
1/2 lingurita cu sare
2 linguri ulei
 
Pentru glazura:
zeama de la o portocala
2 cani si jumatate de zahar pudra
1 plic de zahar vanilat
 
Mod de preparare: Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
 
In paralel, intr-un bol amesteca ciocolata topita cu zaharul, ouale, vanilia si omogenizeaza bine. Toarna si faina, cacaoa, praful de copt si sarea, pe care le amesteci doar cat sa se omogenizeze putin. Mai adauga uleiul vegetal, jumatatile de caise, bucatile de ciocolata, pe urma toarna compozitia in tava de copt tapetata cu hartie de copt.
 
Baga negresa la cuptor pret de jumatate de ora, apoi las-o sa se raceasca suficient.
 
Cat este la cuptor negresa, incepe sa faci glazura: Amesteca cu mixerul zeama de portocala, uleiul si cate putin din zaharul pudra pana capata o consistenta cremoasa.
 
La final, decoreaza negresa asa cum iti place.
 
Sa ai pofta!
Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: negresa caise, tarta cu fructe, zile canicula
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement