Dimineti mai sanatoase

Home « Rețete « Eater

Ne începem ziua fără micul dejun. Mulţi cred că nu este necesar sau că nu au timp pentru asta. Studiile arată că toată lumea ar trebui să mănânce dimineaţa, deoarece micul dejun este o bună sursă de energie pentru refacerea nivelului de glucoză din sânge, care este principala sursă de energie a creierului nostru.

Dacă şi tu te numeri printre cei care obişnuiesc să sară peste cea mai importantă masă a zilei, ar fi cazul să iei o decizie şi să te inspiri din reţetele noastre:

Şuncă, roşii şi brânză cheddar cu ouă coapte

Acest mic dejun acoperit cu ouă dezvoltă o textură teribil de bună şi rumenită, potrivită pentru acele dimineţi în care vrei să prepari ceva special.

Ingrediente: 1 pâine albă , tăiată în cuburi (16 cupe); 1/4 ceaşcă ulei de măsline extravirgin; felii de bacon afumat tăiate în bucăţi; 1 ceapă mare, înjumătăţită şi tăiată în felii subţiri; roşii uscate; 1/2 linguriţă de ardei roşu zdrobit; 2 ceşti de brânză cheddar; 2 ceşti de brânză Monterey Jack; 2 linguri de arpagic; 3/4 ceşti supă de pui; sare; 8 ouă mari

Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 350 °C şi unge cu puţin ulei un vas yena. Într-un castron mare, unge feliile de pâine cu ulei de măsline şi aşază-le uniform într-o tavă. Coace-le pentru aproximativ 20 de minute, clatină o dată sau de două ori tava, până când pâinea este rumenită bine. Între timp, într-o tigaie mare, prăjeşte şunca la foc moderat, amestecând ocazional, până se rumeneşte, aproximativ 8 minute. Transferă şunca pe-un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei; păstrează 2 linguri de grăsime în tigaie. Adaugă ceapa în tigaie şi rumeneşte-o la foc moderat, amestecând ocazional, până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Pune şi roşiile, şi ardeiul roşu zdrobit şi fierbe până când orice lichid se evaporă (aproximativ 3 minute).

Peste feliile de pâine prăjite toarnă conţinutul din tigaie, împreună cu şunca, brânza mărunţită, arpagicul şi bulionul. Amestecă până când pâinea este umezită uniform. Condimentează cu sare şi acoperă totul cu o folie uşor unsă cu ulei, după care bagă compoziţia la cuptor preţ de 30 de minute. Îndepărtează folia şi mai coace până când partea de sus este crocantă, aproximativ 15 minute. Scoate cu grijă vasul din cuptor şi, cu ajutorul unui cuţit, fă 8 crestături în amestecul de pâine şi sparge câte un ou între acele găuri. Bagă din nou vasul la cuptor aproximativ 15 minute, până când albuşurile de ou sunt făcute, dar gălbenuşurile încă mai curg. Serveşte micul dejun cu sos fierbinte.

Tortilla cu mazăre, iaurt şi mentă

O tortilla spaniolă este ca o frittata, însă mult mai gustoasă, datorită iaurtului, mentei proaspete şi mazărei dulce, coaptă într-un cuptor cu lemne. Este delicioasă servită caldă sau la temperatura camerei.

Ingrediente: 1 1/2 ceaşcă de iaurt grecesc; 8 ouă mari; 1/2 cană de mentă tocată; 1 linguriţă de sare; 1/4 linguriţă piper proaspăt măcinat

Mod de preparare: Într-o tigaie topeşte puţin unt; adaugă mazărea şi fierbe la foc moderat aproximativ 3 minute. Într-un castron mare, bate 1/2 ceaşcă de iaurt cu ouă, mentă, sare şi piper până se omogenizează toate ingredientele. Toarnă ouăle peste mazăre şi fierbe la foc mare până la moderat aproximativ 4 minute. Răstoarnă compoziţia într-un vas termorezistent şi coace-o la cuptor pentru aproximativ 3 minute, până când partea de sus a tortillei se rumeneşte şi capătă o crustă. Aşază tortilla pe-un platou, tăi-o în felii şi serveşte cu iaurt.

 

 

 

Autor: Irina B.

sursa foto: twincitieschick.wordpress.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: gastronomie, mancare, mic dejun, retete culinare
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement