Dulciuri de post pentru intreaga familie

Home « Rețete « Eater

Cine a zis că deserturile de post nu pot fi delicioase? Dimpotrivă, preparate cât mai inedit şi interesant cu putinţă, ne putem încropi deserturi demenţiale, care vor parfuma atât locuinţa, cât şi vecinii.

Prăjitură cu mere şi scorţişoară

Ingrediente: 12 mere; 12 nuci măcinate; 3 căni de făină; 2 căni de zahăr; 1 cană de ulei; 1 lingură de oţet, praf de copt; scorţişoară

Mod de preparare: Amestecă merele rase cu zahărul, făina, uleiul, nucile măcinate, scorţişoara şi praful de copt stins în oţet. După ce totul s-a omogenizat şi a început să se întărească, pune compoziţia într-o tavă tapetată cu făină şi bag-o la cuptor, preţ de 30-35 de minute.

Prăjitură de banane cu glazură de cacao

Ingrediente: 4 banane mari; 1 cană de făină; 1 cană de zahăr; 1 cană de ulei; un plic praf de copt; scorţişoară; nuci; zahăr vanilat
glazură: 100 g margarină; 6 linguri de cacao; 6 linguri de zahăr; 6 linguri de apă

 

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul. Taie bananele rondele, apoi amestecă-le cu zahărul, zahărul vanilat şi scorţişoara într-un bol. Adaugă făina împreună cu praful de copt şi uleiul şi omogenizează bine. La 25 de minute după ce ai dat drumul la cuptor, bagă prăjitura şi las-o până se rumeneşte frumos. Când şi când, încearcă metoda cu scobitoarea, pentru a te convinge dacă aluatul este făcut sau nu.

Pentru glazură, pune pe foc un ibric cu margarina şi apa. Când s-a topit margarină, adaugă zahărul şi cacaoa, amestecând întruna, iar, la final, după ce ai scos prăjitura din cuptor şi ai lăsat-o să se răcească suficient, orneaz-o cu glazură de cacao.

Cornuleţe cu gem de prune

Ingrediente: 250 g făină; 150 g gem de prune; 150 ml ulei; 100 ml borş; 25 g drojdie; 25 g zahăr; 1 plic zahăr vanilat; zahăr pudră; sare

Mod de preparare: Mai întâi, freacă drojdia cu zahărul, apoi adaugă uleiul, un praf de sare, borşul, iar la sfârşit, făina. Frământă bine toate aceste ingrediente, după care lasă aluatul să crească într-un loc călduţ cam jumătate de oră, până ce îşi dublează volumul.

Împarte aluatul în şase bucăţi egale şi modelează-le ca pe nişte mingi. Întinde fiecare bucată cu sucitorul, după care taie triunghiuri egale. Pe fiecare triunghi, aşază la bază câte o linguriţă cu gem de prune (amestecat cu nuci zdrobite şi trase pentru câteva minute într-o tigaie) şi rulează uşor.

Cornuleţele astfel rezultate aşază-le într-o tavă neunsă şi coace-le la cuptor, la foc potrivit, 20-25 de minute, până se rumenesc puţin. La final, tăvăleşte cornuleţele, cât sunt fierbinţi, prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

 

 

Irina B.

sursa foto: frontera-trading.ro

 

Publicat in: noiembrie 2013
Etichete pentru acest articol: dulciuri de post, gastronomie, retete culinare, retete de post
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement