Tort din cremă de zahăr ars

Home « Rețete « Eater

Pentru că începe weekend-ul și pentru că o să avem  timp să pregătim și ceva bun pentru masa cu familia, astăzi vă prezint o rețetă ușoară și delicioasă. Un desert care nu îți ocupă foarte mult timp și cu care nu vei da greș niciodată.

Tort din cremă de zahăr ars, mmmm... sună bine nu e asa? Haideți să vedem ce ne trebuie pentru acest preparat.


 Pentru crema de zahar ars
   

     -10 ouă

     -1 l lapte

    - 300 g zahăr


 Pentru blat

    - 4 ouă
    - 4 linguri de zahăr
    - 4 linguri faină
    - 1 lingură de ulei
    - 1 lingură de cacao
    - esență de rom
   -  200 ml frișcă lichidă ( cel mai bine e dacă știi să faci puțină frișcă în casă, e mult mai bună și mai sănătoasă)


Mod de preparare:


Pentru început preparăm crema din zahăr ars. Caramelizăm 200 g zahăr, separat batem ouăle cu restul de 100g  zahăr la care adaugăm și laptele. Le încălzim puțin. Turnăm compoziția călduță peste zahărul caramelizat și o dăm la cuptor. Cratița se pune într-o tavă cu apă, astfel vom obține o cremă compactă, fară găuri.


Între timp începem să preparăm blatul: batem ouăle cu zahărul până când se topește, adaugăm uleiul și făina amestecând ușor până la încorporare, apoi adăugăm lingura de cacao.
Când crema a prins un pic de coajă, punem compoziția de blat peste, după care mai băgăm la cuptor încă 35 de minute. Când începe să se desprindă de pe margini este gata.
Lasăm la răcit cam o oră, apoi punem un platou deasupra și răsturnăm cu o mișcare energică. Nu ridicăm cratița decât peste 2-3 ore, când s-a racit complet.

Îmbrăcăm tortul în frișcă după care îl putem decora după bunul plac, putem folosi nucă pisată, ciocolată rasă sau chiar fructe.

Poftă bună!

Gabi - Ionela Ciucă

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement