Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Home « Rețete « Meniuri familie

Ţin minte că eram fascinată să gătesc ardei umpluţi cu mama sau cu bunica. Nu era nimeni mai bucuros ca mine, parcă eram într-un univers numai al meu, un univers al mâncărurilor extrem de delicioase şi gustoase.

Astăzi, îmi doresc să mai fiu în acel univers al preparatelor culinare...acum, la început de primăvară.

                                    

                                                     Ardei umpluţi cu orez şi ciuperci

Ingrediente:

1 kg ardei graşi

1kg orez

400 g ciuperci

300 ml ulei de floarea-soarelui

100 g pastă de tomate

2 cepe albe

4 morcov4

pătrunjel verde

cimbru

piper alb

sare

 

Mod de preparare:

1. Tăiem ardeii graşi la cotor şi-i scoatem sâmburii, apoi îi spălăm cu apă.

2. Curăţăm, spălăm şi tăiem cepele julien, iar morcovii îi  dăm pe răzătoarea mică.

3. Într-un vas, pe foc, turnăm 300 ml ulei, iar când uleiul s-a încins, punem ceapa şi morcovii şi amestecăm timp de 15 minute.

4. Adăugăm apoi orezul spălat, bulionul şi condimentele, amestecând cam 15 minute.

5. După aceste 15 minute, adăugăm pătrunjelul tocat mărunt, apoi ciupercile tăiate mărunt şi lăsăm pe foc alte 10 minute.

6. Umplem ardeii cu această compoziţie, îi aşezăm într-un vas cu partea deschisă în sus, turnăm apă până la nivelul lor şi-i lăsăm la fiert preţ de 30 de minute.

Poftă bună!

 

sursă imagine: codrosu.ro

Autor:IRINA B.

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement