Ciuperci umplute cu crema de branza

Home « Rețete « Meniuri familie

Ciupercile umplute sunt imposibil de refuzat!

Sunt atât de gustoase, încât va cuceri instantaneu atât pe cei dragi, cât şi pe musafiri.

Noi i-am dat notă maximă acestui aperitiv delicios, voi ce notă îi daţi?

                                          

                                

                                               Ciuperci umplute cu cremă de brânză

Ingrediente:

400 g ciuperci champignon

200 g cremă de brânză

2 fire mărar

125 g caşcaval afumat

piper

boia dulce

1 lingură suc de lămâie

 

Mod de preparare:

1. Amestecăm crema de brânză cu mărarul tocat, dăm pe răzătoarea mică caşcavalul şi curăţăm ciupercile de picioruşe, pe care le stropim cu sucul de lămâie că să nu se înnegrească la copt.

2. Punem ciupercile cu faţa în jos, într-o tavă cu hârtie de copt, le băgăm la cuptor, la 200 grade C, pentru cca 20 de minute. În acest fel, mare parte din sucul din ciuperci se va scurge înainte de a pune umplutura şi la final ciupercile umplute vor avea un aspect mai frumos.

3. Scoatem tava din cuptor şi punem ciupercile pe o farfurie.Name

4. Mai apoi, curăţăm tava de sucul lăsat de ciuperci şi înlocuim hârtia de copt. Dacă în pălăria ciupercilor s-a adunat suc, este bine să-l absorbim cu şerveţele de bucătărie.

5. Aşezăm ciupercile la loc pe tavă, de data asta cu faţa în sus, umplem fiecare ciupercă cu 1/2 linguriţă cremă de brânză, apoi aşezăm deasupra caşcaval răzuit, astfel încât crema să nu mai fie vizibilă.

6. Acoperim cu caşcaval doar zona cu cremă de brânză, nu şi marginile ciupercilor. În acest fel caşcavalul nu se va scurge prea mult în tavă.

7. Presărăm cu piper boia, introducem la cuptor, tot la 200 grade C, pentru 20 de minute, până când se topeşte frumos caşcavalul.

Poftă bună!

 

sursă imagini: culinar.bzi.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement