Idei creative pentru micul dejun

Home « Rețete « Meniuri familie

Nu mai ştii ce să le găteşti celor dragi, dimineaţa? Noi îţi propunem câteva reţete rapide şi uşoare, care, cu siguranţă, vor fi pe placul familiei.

Sandwich cu caşcaval şi ceapă verde

Ingrediente: 300 g caşcaval; 200 g muşchi ţigănesc; 30 g unt; 1 franzelă mai groasă; usturoi; ceapă verde; busuioc; sare; piper

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul; crestează franzela mai adânc, cât să încapă feliile de caşcaval, apoi aşază feliile de caşcaval şi cele de muşchiuleţ ţigănesc. Ceapa verde şi usturoiul toacă-le mărunt şi presară-le deasupra franzelei. Ornează cu câteva bucăţele de unt, condimentează cu sare, piper după gust şi bagă franzela la cuptor, pentru 20 de minute, până se topeşte uniform untul şi caşcavalul.

Sandwich marinat

Ingrediente: 8 felii de pâine proaspătă; 2 linguri ulei de măsline; 2 căţei de usturoi; 2 linguri oţet balsamic; 1 ceapă roşie, mărunţită; 8 măsline tocate mărunt; 2 roşii coapte, tăiate felii; 1 conservă de ton; 4 linguri de busuioc

Mod de preparare: Pe 2 folii alimentare aşază câte 2 felii de pâine, toarnă ulei de măsline pe fiecare felie de pâine, freacă-le cu usturoi şi stropeşte-le cu puţin oţet. Apoi, peste una dintre felii de pe fiecare folie alimentară pune, în mod egal, ceapa, măslinele, roşiile, tonul şi busuiocul. Fă patru sandwichuri din cele 8 felii, combinând câte o felie simplă cu una cu ingredientele de mai sus. La final, înfăşoară fiecare sandwich în folia lui şi lasă-le să stea la temperatura camerei pentru aproximativ 45 de minute.

Chifteluţe aromate

Ingrediente: 350 g carne de vită tocată; 1/2 ceaşcă firmituri de pâine; 1/4 ceaşcă ceapă mărunţită; 1/4 ceaşcă morcov, dat pe răzătoare; 2 linguri pătrunjel, tocat; 2 linguri lapte degresat; 1 praf de sare; piper; 1 albuş de ou
pentru sos: 1/2 ceaşcă suc de mere; 1/3 ceaşcă zahăr brun; 1/4 ceaşcă oţet balsamic; 1 lingură sos de soia; 1/4 linguriţă praf de usturoi; 4 linguriţe făină de porumb

Mod de preparare: Amestecă carnea tocată, firmiturile de pâine, ceapa, morcovul, pătrunjelul, laptele, sarea, piperul şi albuşul de ou până obţii o pastă, din care faci chifteluţe. Prăjeşte-le într-o tigaie, apoi pune-le pe un şervet de hârtie şi usucă-le bine.

Pentru sos: Într-o tigaie, amestecă sucul de mere, zahărul brun, oţetul, făina de porumb, sosul de soia şi praful de usturoi. Ţine pe foc până fierbe şi apoi încă 2 minute, amestecând des. La final, adaugă chifteluţele în acest sos şi fierbe cam 3 minute.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: gustos.ro

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, mic dejun, retete culinare, sandwich
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement