Paine de casa aromata

Home « Rețete « Meniuri familie

Fără a necesita frământare sau o creştere de durată, aceste reţete de pâine rapide sunt uşor de făcut şi o alternativă foarte bună pentru micul dejun. La prepararea lor se folosesc ingrediente delicioase, cum ar fi banane, nucă de cocos, nuci pecan şi scorţişoară, pentru a adăuga un plus de savoare şi textură.

Pâine cu nuci pecan

Această pâine este extrem de delicioasă şi hrănitoare, excelentă pentru dimineţile în care serveşti un mic dejun rapid şi sănătos. Datorită nucilor pecan, bogate în grăsimi bune, pâinea te ţine sătul/ă întreaga dimineaţă, fără să mai trebuiască să ciuguleşti câte ceva.

Ingrediente: aluat: 3/4 cană de lapte; 3/4 cană nuci pecan tocate mărunt; 2 căni de făină; 2 1/4 linguriţe praf de copt; 1/2 linguriţă de sare; 1 cană de zahăr; 2 ouă mari; 1/2 ceaşcă de ulei; 1 lingură extract de vanilie
glazură: 1/2 ceaşcă de zahăr; 2 linguri de unt nesărat; 1 lingură de lapte; 1/2 linguriţă extract de vanilie

 

Mod de preparare: Pentru glazură, încălzeşte cuptorul la 375 °. Unge o tavă cu puţin ulei vegetal. Împrăştie nuci pecan pe o hârtie de copt şi rumeneşte-le uşor la cuptor, aproximativ 8 minute. Lasă-le să se răcească, apoi sfărâmă-le. Într-un bol mediu, amestecă făina cu zahărul brun şi alb, praf de copt şi sare. Se adaugă untul şi nucile pecan şi se amestecă bine. Într-o cratiţă mică, fierbe laptele cu puţin extract de vanilie, apoi lasă-l să se răcească. Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt şi sarea. Separat, folosind un mixer, bate zahărul cu ouăle şi puţin ulei până când se omogenizează compoziţia. Adaugă ingredientele uscate şi continuă să amesteci cu mixerul la viteză redusă până când aluatul este neted.

 

Aşază aluatul în tavă şi presară nuci pecan. Coace timp de 45 de minute, până ce o scobitoare introdusă în centrul aluatului iese "curată", fără firimituri umede pe ea. Lasă să se răcească timp de 20 minute. Într-un castron mic, amestecă zahărul tos, untul şi laptele până se omogenizează. Toarnă glazura peste pâinea caldă şi las-o să se răcească complet înainte de feliere.

Pâine cu banană

Această pâine cu banane, extrem de simplu de preparat şi foarte gustoasă (cu un centru umed şi crustă crocantă), este o bijuterie a fiecărei familii care adoră să mănânce un preparat aromat şi consistent.

Ingrediente: unt nesărat; făină; 1 linguriţă bicarbonat de sodiu; 1 vârf de cuţit de sare; 2 ouă mari, bătute; 1/2 ceaşcă de ulei; 1 cană de zahăr; 2 banane mari, pasate; zahăr pentru decor

Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 350 °. Tapetează o tavă cu făină şi unt. Într-un bol mediu, amestecă făina cu praful de copt şi sarea. Într-un alt castron, amestecă ouăle cu ulei, zahăr şi piureul de banane, apoi adaugă amestecul de banane peste ingredientele uscate. Aşază aluatul în tavă şi coace-l în centrul cuptorului pentru aproximativ 50 de minute, până când pâinea capătă o crustă maronie. Răstoarnă pâinea pe un raft şi las-o să se răcească timp de 15 minute. Presară zahăr pe deasupra, taie în felii şi serveşte.

Pâine cu iaurt şi nuci

Iaurtul, în combinaţie cu nucile, dau o savoare aparte pâinii, fiind un mod grozav de a mânca sănătos. Nucile din pâine contribuie la o inimă sănătoasă, iar iaurtul conferă cremozitate aluatului.

Ingrediente: 1 cană de nuci; 2 căni de făină; 1/2 linguriţă praf de copt; 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu; 1/2 linguriţă de sare; 3/4 ceaşcă de zahăr, plus 2 linguri de zahăr; 2 ouă mari; 1/2 ceaşcă de ulei vegetal; 1/2 cană de iaurt grecesc

Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 325°. Tapetează cu făină o tavă de pâine. Împrăştie nucile într-o tigaie şi rumeneşte-le preţ de 8 minute, până când acestea sunt parfumate. Transferă nucile prăjite pe un tocător şi mărunţeşte-le bine. Într-un castron mare, amestecă făina cu praful de copt, bicarbonat de sodiu şi sare. Într-un alt bol, amestecă zahărul cu ouăle, uleiul vegetal şi iaurtul. Adaugă ingredientele uscate şi amestecă până când aluatul este moale. Aşază aluatul în tava pregătită şi coace-l timp de aproximativ 1 oră şi 10 minute, până când pâinea este rumenită. Lasă pâinea să se răcească pe un raft 30 de minute, înainte de servire.

 

Va urma...

 

 

Autor: Irina B.

sursa foto: entwellbeing.com.au

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: gastronomie, mancare, retete culinare, retete paine
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement