Eatermagazine! Reteta pentru intreaga familie


Reteta culinara: Portofele de pui cu legume

Home « Rețete « Meniuri familie

Dacă deja s-au epuizat mâncărurile tradiţionale româneşti, o alternativă mult mai uşoară poate fi această reţetă propusă de noi, care, cu siguranţă, va frânge inimile tuturor! Aromele legumelor în combinaţie cu pieptul de pui dau savoare reţetei, iar rezultatul final va fi unul de vis!

 

                                                                Portofele de pui cu legume

 

Ingrediente:

2 piepţi mici de pui

1 ardei gras galben

100 g şuncă presată

100 g mozarella

2 linguri pătrunjel tocat

1 morcov mic

10 roşii cherry

1 conopidă de 6oo g

3 căţei de usturoi

3 linguri ulei de măsline

zeama de la jumătate de lămâie

1 legătură de mărar

sare

piper

 

Mod de preparare:

1. Spălăm conopida, o curăţăm de frunzuliţe şi-o desfacem în bucheţele, după care o opărim în apă clocotită cu sare cca 5 min, apoi adăugăm şi morcovul.

2. Le scoatem apoi şi le lăsăm să se răcorească, după care trecem la pieptul de pui, pe care îl dezosăm şi îl spălăm.

3. Facem câte o tăietură pe lungime astfel încât să obţinem în fiecare jumătate un buzunărel, pe care îl umplem cu şuncă, mozarella şi ardeiul tocate mărunt, condimentate cu sare, piper şi pătrunjel verde.piept de pui

4. Prindem tăietura cu scobitori, sărăm şi piperăm piepţii umpluţi, apoi îi prăjim pe grătarul încins sau îi rumenim la cuptorul încins la 200 grade C.

5. Cât timp se prăjesc bine pe ambele părţi, pregătim garnitura din morcovul tocat mărunt sau beţişoare şi conopidă, pe care le sotăm preţ de 3-4 minute cu câteva linguri de ulei, împreună cu roşiile cherry.

6. După ce am adăugat usturoiul zdrobit, potrivim de sare şi piper, adăugăm mărarul verde şi zeama de lămâie după gust şi este gata de servit!

Poftă bună!

surse imagini: gustos.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: decembrie 2012
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement