Supa de ardei umpluti

Home « Rețete « Meniuri familie

O supă de ardei umpluţi, uşor de preparat, este reţeta perfectă pentru un prânz în familie.

Cum este weekend deja, ne putem invita prietenii să dezguste o aşa bunătate de reţetă culinară.

Supă de ardei umpluţi

Ingrediente:

500 g carne tocată (amestec vită şi porc)

500 ml suc de roşii

75 g orez

10 ardei graşi

2 ouă

1 ceapă

1 morcov

1 rădăcină pătrunjel

1 rădăcină mică ţelină

1 lingură de făină

3 sau 4 linguri de ulei

piper

sare

boia de ardei

frunze de pătrunjel verde  

 

Mod de preparare:

Curăţăm morcovul, pătrunjelul şi ţelina, spalăm şi scoatem cotorii de la ardei. Morcovul, pătrunjelul şi ţelină îi tăiem în 4 şi-i punem la fiert într-o oală cu 5 litri de apă.

Într-un castron amestecăm carnea tocată, ouăle, ceapa tăiată fin, orezul spălat din mai multe ape, sarea, boiaua şi piperul (după gust).

Cu această compoziţie umplem ardeii şi-i punem în oală, alături de zarzavat.

După aproximativ o oră, când s-au fiert ardeii umpluţi, preparăm un rântaş (sos): încingem uleiul, adăugăm făină amestecând continuu pentru a nu se arde, iar când culoarea este gălbui deschis, punem o jumătate de linguriţă de boia de ardei şi imediat sucul de roşii.

Dăm în clocot, apoi deşertăm peste supa din oala, pe care o mai lăsăm la fiert aproximativ 2 sau 3 minute pentru a se fierbe împreună cu sosul de roşii.

La final, când este aproape gata, ornăm supa cu frunze de pătrunjel verde.

Poftă bună!

 

sursă imagine: adiscook.blogspot.com

Autor: IRINA B.

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement