Tocanita de linte

Home « Rețete « Meniuri familie

O tocăniţă de linte preparată ca la mama acasă ne poate înveseli şi aroma ziua!

Preparată cu drag, reţeta culinară va fi îndrăgită de toţi cei dragi.

                                                Tocăniţă de linte

Ingrediente:

500 g linte fiartă

1 ceapă

2 morcovi

2 căţei usturoi

2 felii ardei

2 linguri făină

2 linguri ulei de măsline

1 pătrunjel + frunze

1 păstârnac mic

1 lingură sos de roşii

1 linguriţă boia

apă

sare

piper

cimbru

 

Mod de preparare:

1. Tăiem rondele morcovii, pătrunjelul şi păstrârnacul, ceapa o tăiem fideluţă, usturoiul îl mărunţim, iar ardeiul îl tăiem cubuleţe.

2. Într-o cratiţă, călim ceapa în ulei încins, adăugăm restul legumelor, le amesteăm puţin şi le lăsăm să se înmoaie.

3. Adăugăm lintea fiartă scursă de apă, făina, boiaua, sosul de roşii şi apă, amestecând continuu.

4. Când clocoteşte, condimentăm şi adăugăm frunzele de pătrunjel tăiate mărunt.

Poftă bună!

 

sursă imagine: dii.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement