Bezele cu zmeura - deliciu culinar de revelion

Home « Rețete « Meniuri petrecere

Ne mai despart câteva ore de un nou început, de noi dorinţe şi aspiraţii!

Cu toţii ne dorim un An Nou mai bun, în care să fim fericiţi, sănătoşi şi mereu alături de cei dragi.

Cum pe masele noastre vor fi numai bucate alese, un desert delicios va fi pe placul tuturor!

Este un desert ideal şi pentru prima zi de Anul Nou, putând fi servit alături de o cupă de şampanie în cinstea lui 2013 şi a sărbătoriţilor de Sfântul Vasile.

                                                          Bezele cu zmeură

Ingrediente:

Pentru bezele:

albuşul de la 2 ouă mari

½ linguriţă zeamă de lămâie

50g de zahăr tos

50g de zahăr pudră

25g alune de pădure, mărunţite

Pentru cremă:

50g de zahăr tos

75ml de frişcă lichidă

Pentru decorat:

100g zmeură

25g fulgi de ciocolată

 

Mod de preparare:bezele

1. Încălzim cuptorul la 180° C.

2. Pentru bezele: batem spumă albuşurile cu zeama de lămâie, apoi cu zahărul tos, până se face o spumă tare. Încorporăm încet zahărul pudră şi alunele râşnite, apoi acoperim o tavă cu hârtie de copt şi punem cu lingura discuri de bezea de 7 cm în diametru. Lăsăm la cuptor 1½-2h până când sunt crocante la exterior şi moi în mijloc.

3. Pentru servit: batem frişca până când se ţine cât de cât. Punem câte o bezea pe fiecare farfurie şi turnăm deasupra cremă.

4.Turnăm în ploaie fulgi de ciocolată şi decorăm cu zmeură.

Poftă bună!

 

surse imagini: enjoydessert.blogspot.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: gastronomie, masa de revelion, retete culinare, retete dulciuri
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement