Ce salate punem pe masa de Paște?

Home « Rețete « Meniuri petrecere

Nu mai este mult timp și va trebui să începem pregătirile pentru masa de Paște. M-am gândit să începem încet, încet să alcătuim meniul în cap, pentru a ne fi mai ușor să începem treaba când va sosi momentul!

Haideți să începem cu aperitivele, și să ne gândim azi ce salate punem pe masa de Paște!

De obicei, pe masa de Paște se servește salată de Boef! Chiar dacă nu este o salată românească la origini, a devenit un fel de bază principal la români, în orice masă de Paște.

O rețetă de salată de Boef, ușor de preparat este:

  • Morcovii, țelina, pătrunjelul și cartoful se fierb și se toacă cât mai mărunt

  • Carnea de pui se fierbe și ea și se toacă

  • Castraveții murați se toacă și se pun într-o strecuratoare să se scurgă de zeamă

  • Se amestecă legumele cu carnea și cu castraveții murați, se săreaza și se piperează

  • Se face o maioneză dintr-un galbenuș fiert și unu crud, o linguriță de muștar și ulei

  • Se amestecă maioneza cu amestecul de legume și carne (păstrează puțină maioneză pentru ornat salata)

  • Se ornează salata, se lasă la frigider și apoi se poate servi

Salata de boef este delicioasă și consistentă, ideală pentru o masă în familie.

Altă salată care prinde bine la români, deși nu este neapărat o tradiție a mesei pascale, este salata de vinete.

Gustoasă și ușor de preparat, această salată este vedeta sezonului estival, deoarece ține mult și este la îndemâna oricui.

O rețetă simplă de salată de vinete:

  • Se coc vinetele la flacără

  • Se iau de pe flacără și se scurg de zeamă

  • Se bat bine cu ajutorul unui bătător de lemn

  • Se amestecă vinetele și, treptat, se adaugă ulei, ceapă și condimente după gust

O altă salată care se asortează cu meniul mesei de Paște și, care este nelipsită la friptura de miel, este salata asortată: salată verde, roșii, castraveți, ceapă, ulei și oțet.

Lângă friptură, merge bine și o salată de murături: gogonele, conopidă, catraveciori sau varză acră murată.

O salată care merge foarte bine ca aperitiv la masa de Paște este salata caldă de cartofi cu ouă și leurdă.

Această salată este bună și după ce trec sărbătorile și rămânem cu o colecție impresionantă de ouă fierte și vopsite care nu ne mai fac cu ochiul.

Rețeta acestei salate este foarte simplă:

  • Se fierb cartofii în coajă (3 pe cap de membru de familie)

  • Se curăță 4 ouă de coajă (se pot folosi cele rămase vopsite și neutilizate la Paște) și se taie rondele

  • Leurda se taie fidea și se amestecă cu ulei de măsline, sare și oțet

  • Peste leurdă se taie 5-6 ridichi (mai mari)

  • Se decojesc cartofii fierbinți, se taie rondele și se pun peste leurdă

  • Se adaugă și ouăle

  • Se amestecă ingredientele, se lasă la răcit și se servește ca atare

Dacă nu sunteți tipul de om care ține cu dinții de tradiție, puteți încerca mai multe salate de efect, și ca aperitiv, și lângă o friptură suculentă. 

AutorIoana Dogaru

Sursă foto: viprasys.org

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: Boef, oua, Paste, salate, traditie, vinete
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement