Cum arata meniul perfect de nunta?

Home « Rețete « Meniuri petrecere

Nunta reprezintă pentru fiecare dintre noi un moment important, pentru care ne pregătim cu mult timp înainte, ca totul să iasă perfect. Începând cu rezervarea restaurantului, împăcarea muzicanţilor şi până la stabilirea meniului, alegerea costumaţiei şi a verighetelor, de tot trebuie să ţinem seama.

În special, ne vom axa pe meniu, unul dintre motivele principale pentru care petrecerea va fi considerată reuşită, aşa că trebuie ales cu grijă, în aşa fel încât să satisfacă toţi invitaţii şi chiar să îi surprindă.

Mâncarea are un rol important în orice petrecere, cu atât mai mult într-o nuntă, unde invitaţii sunt diverşi, cu gusturi şi temperamente diferite. Bineînţeles că meniul va fi ales de noi în funcţie de preferinţele noastre, însă mai trebuie să ţinem cont şi de gusturile invitaţilor, dar şi de sezonul în care facem nunta.

Deşi meniul de nuntă are o structură clasică, o putem personaliza în funcţie de sezon şi de tematica nunţii. Meniul standard conţine un aperitiv, ce poate fi servit rece sau cald, în funcţie de anotimp, friptură, de obicei de două feluri (de pui şi de porc, cu diverse garnituri), peşte, băuturi răcoritoare (apă plată, apă minerală, sucuri), băuturi alcoolice (tărie, vin şi alte tipuri de alcool, după preferinţă), cafea, desert.

Cum este toamnă, putem include în meniu mâncăruri uşoare, cu multe verdeţuri şi legume proaspete, de sezon care nu îi va îngreuna pe invitaţi şi ne va asigura ringul de dans plin toată seara.

Aşa cum spuneam, preferabil este să ţinem seama şi de preferinţele invitaţilor. Desigur, nu-i cunoaştem pe toţi invitaţii, tocmai de aceea meniul de nuntă trebuie să fie divers pentru a mulţumi pe toată lumea.

 

De exemplu, dacă ştim că avem printre invitaţi vegetarieni, persoane care respectă un anumit regim, care sunt alergici la anumite alimente sau care pur şi simplu nu au voie să mănânce anumite alimente din varii motive, indicat este să vorbim cu reprezentanţii restaurantului să ofere şi un meniu pentru vegetarieni sau unul pe care îl putem personaliza înainte.

Specialiştii de catering ne recomandă să nu amestecăm feluri de mâncare cu specific divers care nu au nimic în comun. Dacă nunta este tradiţional românească, nu este indicat să avem la aceeaşi masă sărmăluţe şi salată exotică în coşuleţ de parmezan. Pe cât posibil să încercăm să nu amestecăm mâncărurile tradiţionale şi băuturile autohtone cu mâncărurile italieneşti sau franţuzeşti

Cu privire la felurile de mâncare, juratul de la Master, Sorin Bontea, spune că cel mai indicat este să servim un meniu în mare parte tradiţional. "Aş recomanda peşte cu sos, tradiţionalele sarmale care, în opinia mea, nu pot lipsi din meniul unei nunţi, după care friptură. Aici însă aş avea o menţiune: recomand friptură de vită, nu agreez acel mixed grill care se practică pe la nunţi. Şi evident, meniul trebuie să se încheie cu tort".

În schimb, ceilalţi doi chefi, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu, sunt adepţii bufeturilor suedeze pentru că nu agreează ideea de "mizilic" pentru farfuria cu aperitive. Recomandă un bufet format din somon cu risotto şi sos de citrice, antricot la grătar, fără sos şi cu legume în orice manieră, barbecue făcut în open space sau un carving station.

 

 

Irina B.

sursa foto: pinterest.com

 

Publicat in: septembrie 2013
Etichete pentru acest articol: bufet suedez, gastronomie, mancare traditionala, meniu nunta
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement