Intampina Iepurasul cu briose haioase

Home « Rețete « Meniuri petrecere

Nu-i aşa că-ţi surâde ideea noastră de a crea brioşe haiose pentru masa de Paşte? Cu siguranţă, prichindeii vor adora formele de brioşe "vesele", iar invitaţii se vor declara fascinaţi! Aşa că nu mai sta pe gânduri şi include în meniul tău "de sărbătoare" şi aceste brioşe delicioase, arătoase şi foarte haioase.

Brioşe "vesele"

Ingrediente: 400 g făină; 200 g zahăr; 125 g unt; 125 ml lapte; 2 ouă; 2 linguriţe coajă rasă de lămâie; 2 linguriţe coajă rasă de portocală; 2 linguriţe praf de copt; 1 linguriţă zeamă de lămâie; 1 linguriţă zeamă de portocală; 1/4 linguriţă sare
pentru decor: 125 g zahăr; 30 ml zeamă de portocale; coaja rasă de lămâie şi portocală, dată prin zahăr

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius şi unge cu unt formele de brioşe. Într-un bol, mixează zahărul cu untul până îţi iese o compoziţie cremoasă şi omogenă. Separat, bate ouăle cu laptele, apoi răstoarnă ingredientele uscate şi compoziţia de lapte şi ouă peste cea de unt. Amestecă energic, după care adaugă zeama şi coaja de citrice. Cu o lingură, pune din compoziţie în forme, umplându-le 3/4 şi bagă-le la cuptor cam 20 de minute. După ce s-au rumenit frumos, lasă-le să se răcească.

Paralel, amestecă zahărul cu zeama de portocale până obţii o pastă şi spriţează pe fiecare brioşă, iar la final creează "feţe vesele" din cojile de lămâie şi portocală.

Brioşe cu "moţ"

Ingrediente: 2 căni cu făină; 2 căni cu ovăz; 2 ouă, bătute; 1 cană cu stafide; 1 ½ căni lapte; ¾ cană ulei vegetal; ½ cană zahăr; ouă crude; 2 linguri praf de copt; 1 ½ linguriţă sare
pentru decor: ouă de ciocolată; mărgeluţe; frişcă gata făcută

Mod de preparare: Într-un bol amestecă făina cu ovăzul, zahărul, praful de copt şi sarea. Separat, în alt bol, amestecă ouăle bătute, laptele, stafidele şi uleiul. Compoziţia rezultată toarn-o peste cea cu făină şi amestecă bine, până obţii un aluat pufos. Umple formele de brioşe cu aluat, apoi bagă-le în cuptor 20 de minute, la 220 grade Celsius. La final, imediat după ce le-ai scos din cuptor, decorează-le cu frişcă, presară mărgeluţe colorate şi în vârf pune-le câte un ou mic de ciocolată.

 

Brioşe iepuraş

Ingrediente: aluat: 360 g făină; 150 g zahăr brun; 100 g unt; 100 g migdale măcinate; 6 ouă, separate; coaja rasă şi zeama de la 1 portocală; 1 plic zahăr vanilat bourbon; 1 plic praf de copt ; 2 linguriţe esenţă de vanilie
pentru decor: 100 g zahăr pudră amestecat cu 1-2 linguri zeamă de lămâie; bomboane în formă de ou; coajă de portocală; foi de napolitană

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius şi tapetează cu foi speciale 1-2 tăvi de brioşe. Într-un vas, bate untul cu zahărul brun şi zahărul vanilat bourbon, adaugă gălbenuşurile, coaja rasă şi zeama de portocală, plus esenţa de vanilie şi amestecă. Separat, amestecă făina cu praful de copt şi migdalele măcinate, apoi înglobează amestecul în cel cu gălbenuşuri. Într-un alt vas, bate bine albuşurile spumă cu un praf de sare şi adaugă-le peste restul ingredientelor.

 

Bagă brioşele în cuptor 20-30 minute, după care unge-le cu glazura obţinută din zahărul pudră şi zeama de lămâie. La final, creează o faţă de iepuraş pe fiecare brioşă astfel: cu bomboanele de ou fă-i ochii, cu puţină coajă de portocală fă-i nasul, iar urechile le poţi crea din foi de napolitană.

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

 

Publicat in: aprilie 2014
Etichete pentru acest articol: gastronomie, masa de Paste, retete briose, retete culinare
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement