La multi ani, de Sfantul Dumitru!

Home « Rețete « Meniuri petrecere

Ne aşteaptă un weekend de sărbătoare şi distracţie, datorită celebrării rudelor şi prietenilor care poartă numele Marelui Mucenic Dumitru.

 

Nouă nu ne rămâne decât să urăm un călduros "La mulţi ani" şi multă sănătate! Iar pentru petrecerile din aceste zile, ţi-am pregătit torturi nemaipomenit de gustoase.

Tort cu banane şi caramel

 

Ingrediente: 325 g făină albă; 165 g unt (plus extra pentru uns tava); 165 g zahăr brun; 2 banane mari; 4 ouă mari; 4 linguri de lapte; 1 linguriţă praf de copt; 1 linguriţă scorţişoară măcinată
crema: 450 g caramel; 300 ml smântână pentru frişcă; 1 banană; 50 g bezele gumate

Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 190˚ C. Unge cu unt şi tapetează cu făină o formă de tort cu fund detaşabil de 21 cm. Cu mixerul electric, bate untul împreună cu zahărul până obţii o pastă moale şi cremoasă. Într-un bol separat, cerne făina şi amestecă cu praful de copt şi scorţişoara. Adaugă ouăle, unul câte unul, şi încorporează în compoziţia de unt, împreună cu câte o lingură din amestecul de făină, până ce omogenizezi totul.

În bolul în care a fost făina, mixează bananele până obţii un piure cremos, apoi adaugă-l în compoziţia tortului. Pune aluatul în forma de tort, nivelează-i suprafaţa şi bagă-l la copt timp de 45-50 de minute. După care, lasă blatul de tort la răcit şi scoate-l din formă.

Cu un cuţit zimţat taie pe orizontală tortul, în trei straturi egale. Bate frişca până se întăreşte, apoi amestecă împreună cu o banană tăiată în bucăţi mici şi cu bezelele gumate. Pe primul blat de tort, întinde un strat generos de cremă amestecată cu caramel, apoi jumătate din crema de frişcă. La fel procedează şi cu al doilea blat, iar pe cel de-al treilea blat decorează-l cu un strat gros de cremă şi restul de bezele.

Tort cu cappuccino

Ingrediente: 200 g zahăr; 175 g făină; 100 g unt; 50 ml lapte; 50 g cacao; 3 ouă mari; 1 plic praf de copt; 6 lg cafea fierbinte; 1/2 linguriţă sare; 1/2 linguriţă scorţişoară
crema: 200 g smântână pentru frişcă; 100 g ciocolată albă; 1 lingură cafea tare; 1 linguriţă esenţă de vanilie

Mod de preparare: Pregăteşte 2 tăvi cu diametrul de 17 cm; tapetează baza lor cu hârtie de copt, unge lateralele cu puţin unt şi presară cacao (tot pe laterale), având grijă să fie distribuită uniform şi să nu rămână surplus.

Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Mixează untul moale cu zahărul până obţii o compoziţie cremoasă, apoi adaugă ouăle pe rând şi mixează câte un minut după fiecare adăugare.

Amestecă făina cu cacaua, praful de copt, sarea şi scorţişoara. Toarnă jumătate din cantitatea de făină peste compoziţia de unt şi ouă şi mixează uşor până la încorporarea lor completă. Toarnă laptele şi amestecă uşor, apoi presară şi restul de făină. La sfârşit, pune şi cele 6 linguri de cafea şi omogenizează bine.

Împarte compoziţia în cele două tăvi în mod egal şi bagă tăvile la cuptor, timp de 25-30 de minute. După care, lasă blaturile să se răcească în tavă pentru 10 minute, apoi pune-le pe un grătar.

Pentru cremă: Topeşte ciocolata cu 100 ml de frişcă la bain marie. Când compoziţia este omogenă, iar ciocolata topită, dă deoparte vasul şi adaugă esenţă de vanilie. Lasă să se răcească, iar când a ajuns la temperatura camerei, bagă cremă în congelator, pentru jumătate de oră. Restul de 100 ml de frişcă amestecă-l bine cu jumătate de linguriţă de zahăr vanilat. Scoate crema din congelator şi amestec-o din nou, apoi toarnă încet frişca bătută şi lingura de cafea. Pune un blat pe un platou, jumătate din cremă, celelalt blat şi apoi restul de cremă. Şi la final ornează cu cacao şi bucăţele de ciocolată.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

Publicat in: octombrie 2013
Etichete pentru acest articol: meniu petrecere, retete culinare, retete torturi, tort
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement