Let's party de casă nouă

Home « Rețete « Meniuri petrecere

Mutarea într-o casă nouă implică, pe lângă munca istovitoare a despachetatului și aranjatului, partea amuzantă a petrecerii pentru “housewarming”. Inventată de americani, petrecerea de casă nouă este prilejul perfect pentru a le arăta celor dragi noua locuință, la al cărei decor contribuie și ei, oferind cadouri. Dar cum organizezi o astfel de petrecere? Trebuie să te gândești la tematică, model de invitații, muzică, meniu, cocktail-uri și diverse metode de a întreține atmosfera.

Alegerea tematicii 

NameMajoritatea invitaților vor veni cu cadouri pentru casa nouă. Tema trebuie în primul rând să fie accesibilă musafirilor (nu e cazul să te gândești la stilul vintage dacă știi că nu este pe gustul invitaților). Alegerea unei teme este importantă și pentru că va ușura munca de selectare a rețetelor pentru meniul de petrecere. Poți eventual să alegi o temă trăsnită care să rezolve și câteva probleme “tehnice”. De exemplu, dacă ai nevoie de ajutor pentru a zugrăvi o cameră urgent, le poți sugera musafirilor să aducă instrumentele necesare și să se costumeze conform temei. Organizează apoi o competiție cu patru concurenți, de tipul “Cine vopsește peretele mai repede”, iar la final acordă-le câte un premiu. În schimb, dacă ai de gând să decorezi bucătăria, alege o tematică în cadrul căreia să primești cadouri sub formă de electrocasnice și accesorii pentru bucătărie. Poți merge și pe varianta umplerii barului, astfel încât musafirii să aducă băuturile favorite. Cea mai simplă idee de temă este însă aceea bazată pe selectarea unei culori, toate cadourile urmând să fie în nuanța respectivă.

Trimiterea invitațiilor 

NameDacă preferi să eviți Facebook și să mergi pe varianta clasică, a trimiterii unor invitații personalizate, hand-made, alege modele care să reflecte personalitatea fiecărui prieten invitat. Cea mai simpatică idee de invitație este de a schița planul casei și de a ascunde în fiecare cameră o “comoară” pe care musafirii să o găsească. Poate fi vorba de un desert, un cocktail sau de un cadou practic. Creativitatea este cheia succesului atunci când vorbim despre organizarea unei petreceri pe cinste. Sfatul este de a transmite invitațiile personal cu cel puțin o săptămână înainte de data la care va fi organizată petrecerea pentru a putea primi la timp confirmarea participării.Name

Amenajare 

Decorarea casei înseamnă să îți faci musafirii să se simtă bineveniți. Păstrează, însă, totul simplu, pentru că în niciun caz musafirii nu vin să vadă câte decorațiuni ați strâns de-a lungul anilor, ci pentru a vă vedea casa și a se simți bine alături de voi. Întotdeauna vor primi laude decorațiunile care accentuează designul casei. Cea mai bună soluție este să alegi câteva lumânări cu arome de levanțică, vanilie, scorțișoară sau cacao. Poți opta la fel de bine și pentru vaze cu flori proaspete, poze de dinainte de a aranja și de după, un banner de bun venit și veselă din plastic. Nu uita că de cele mai multe ori simplu înseamnă elegant!

Alegerea ținutei 

NameIndiferent de tema petrecerii, precizează în invitațiile pe care le trimiți ce fel de haine se potrivesc cel mai bine în cadrul petrecerii. Este jenant să te trezești că un invitat vine îmbrăcat la costum sau în rochie de cocktail, în timp ce restul sunt îmbrăcați casual. De obicei, petrecerea de casă nouă înseamnă ținute casual, dar dacă vrei să fie o cină festivă, menționează că vestimentația invitaților trebuie să fie semi-formală. O petrecere lângă piscină înseamnă bineînțeles că nu vor lipsi prosoapele și costumele de baie din ținutele musafirilor.

Metode de distracție 

Name

Pentru a nu avea probleme cu musafirii plictisiți trebuie să te gândești la o strategie de a-i distra. Fie că vorbim despre jocuri precum trivia sau monopoly, de karaoke sau de concursuri de dans, nu uita că cei prezenți caută activități inedite și că nu vin doar pentru a-ți vedea casa, ci să se și simtă bine. Alege muzică diversificată, oferind posibilitatea celor prezenți să intre în rolul unui DJ, să primească și să facă dedicații muzicale, să încingă hore și, de ce nu, să se miște senzual pe melodii provocatoare.Name

Meniul pentru petrecere 

În funcție de momentul zilei în care organizezi petrecerea, poți să alegi varianta optimă pentru a pregăti băuturile și mâncarea pe care le vei servi musafirilor. Pentru o petrecere de după-amiază, chipsurile și aperitivele sunt suficiente, dar dacă petrecerea va avea loc seara va trebui să ai mai multe feluri de mâncare. Asigură-te că ai suficiente băuturi, alcoolice și non-alcoolice. O idee foarte bună este să organizezi un bufet suedez, astfel încât toată lumea să poată socializa. Optează pentru sandwichuri mici, fructe, aperitive și ciuperci umplute.

E momentul să trecem la treabă și îți sugerez câteva rețete perfecte pentru “housewarming party”.

 

Bruschete cu smochine și măsline 

NameIngrediente:

- 1 cană de smochine uscate, tăiate cuburi

- 1/2 cană de apă

- 1 lingură de ulei măsline

- 2 linguri de oțet balsamic

- 1 linguriță de rozmarin uscat

- 1 linguriță de cimbru uscat

- 1/4 lingură de piper cayenne

- 2/3 cană de măsline kalamata, tocate

- 2 căței de usturoi, pisați

- 200 g cremă de brânză

- 1/4 linguriță de sare pentru crema de smochine

- 1/8 linguriță de sare pentru crema de brânză

- opțional: nuci tocate, pentru decor

Pune pe foc, într-un vas mediu, apa să fiarbă. Când începe să clocotească, pune smochinele și lasă-le să fiarbă până ce scade la jumătate cantitatea de apă. Ia vasul de pe foc, toarnă uleiul de măsline, oțetul balsamic, rozmarinul, cimbrul și piperul cayenne. Amestecă bine, apoi adaugă și măslinele tăiate mărunt și usturoiul. Potrivește compoziția cu piper negru, după gust. După ce mixezi bine compoziția pentru bruschete, adaugă și 1/4 linguriță sare.

Pune compoziția într-un bol, acoperă-l și lasă-l la frigider 2-3 ore pentru ca acele condimente minunate să aibă timp să își răspândească aroma.

Când timpul a expirat ia crema de brânză, pune 1/8 linguriță sare și amestecă ușor. Feliază bagheta de pâine, întinde un strat subțire de cremă de brânză, apoi pune crema de smochine și măsline. Bruschetele sunt gata de servit și savurat doar după ce presari pe deasupra câteva nuci tocate mărunt.

Tips & tricks: poți înlocui crema de brânză cu tofu.

Poftă bună !

timp de preparare: 2 ore 10 minute

calorii: 460 cal/ porția

porții: 15
 

Ciuperci umplute 

NameIngrediente:

- 450 g cremini

- 1 ou bătut ușor

- ½ ceașcă de crutoane proaspete

- ½ ceașcă de brânză parmezan proaspăt rasă

- ½ ceașcă de pătrunjel proaspăt, tocat

- 1 linguriță de usturoi pisat

- sare cușer

- piper negru măcinat

- 1- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin

Preîncălzește cuptorul la 200 grade. Unge o foaie de copt cu puțin ulei de măsline. Spală bine și cu grijă ciupercile și înlătură-le piciorușele. Taie mărunt piciorușele și adaugă-le într-un castron peste ou, crutoane, brânza parmezan și usturoi. Amestecă bine și condimentează după gust cu sare cușer și piper negru măcinat. Adaugă suficient ulei de măsline încât să obții o pastă. Umple fiecare pălărie de ciupercă cu amestecul obținut. Pune ciupercile umplute pe foaia de copt și introdu-le în cuptorul preîncălzit. Lasă-le la copt aproximativ 15 minute, până când se formează o crustă aurie deasupra.

Lasă-le la răcit un minut sau două și servește-le cu puțin pătrunjel tocat presărat pe deasupra.

timp de preparare: 25 minute

calorii: 99 cal/ porție

porții: 6- 8

 

Sos de guacamole 

NameIngrediente:

- 2 fructe de avocado coapte

- ½ ceapă roșie, tocată

- 1-2 ardei iute, fără semințe, tocat

- 2 linguri de frunze de coriandru, fin tocate

- 1 lingură de suc proaspăt de lime sau de lămâie

- ½ linguriță de sare grunjoasă

- un vârf de cuțit de piper negru, proaspăt măcinat

- ½ roșie coaptă, decojită și fără semințe, tocată

- ridichi roșii pentru garnitură

Taie avocado în jumătăți, scoate semințele, curață de coajă și pune-le într-un bol. Folosind o furculiță pisează bucățile de avocado până obții piure. Adaugă ceapa tocată, coriandru, lime, sarea și piperul și amestecă până se omogenizează. Ardeiul iute variază ca intensitate a aromei, așa că e indicat să adaugi la început doar jumătate de ardei în guacamole. În cazul în care ești mare iubitor de mâncăruri picante poți intensifica aroma sosului adăugând mai mult ardei iute.

Acoperă bolul de guacamole cu o folie de plastic pentru a preveni oxidarea și înainte de servire adaugă roșia tocată și amestecă. Se servește alături de tortilla chips.

Tips&tricks: Nu e obligatoriu să adaugi roșii în sosul de guacamole, dar poți adăuga în schimb puțină brânză cottage. Poate părea o combinație ciudată, dar rezultatul este savuros.

Pentru a verifica gradul de coacere al fructului de avocado apasă ușor pe el. Dacă este moale înseamnă că este copt. În cazul în care este tare și rigid, atunci nu este copt, iar gustul sosului va fi amar.

Dacă lași sâmburele de avocado înăuntru, sosul își păstrează culoarea fără să oxideze.

Poftă bună și nu uita că puțină smântână stinge orice arsură provocată de mâncărurile foarte picante.

timp de preparare: 10 minute

calorii: 200 cal/ porția

porții: 2- 4

 

Cupe de salată verde cu carne de vită Teriyaki 

Name

Ingrediente:

- 350 g mușchi file de vită

- 2 linguri de sos Triyaki pentru marinat

- ½ castravete

- 2 linguri coriandru, tocat mare

- suc de la ½ lime

- 6 frunze mici întregi de salată verde

- 1 ardei iute roșu, tocat și curățat de semințe

- ½ ceapă roșie, tocată fin

Așază bucățile de friptură între două foi de aluminiu și bate-le cu un făcăleț până scad în grosime la jumătate. Feliază ușor fripturile, amestecă-le cu sosul Teryiaki într-un bol și lasă-le la marinat 5- 10 minute.

Taie castravetele și amestecă-l cu coriandrul tocat și cu suc de lime. Sărează după gust.

Încălzește o tigaie și prăjește feliile de friptură pentru 1 ½ – 2 ½ minute, întorcându-le când sunt aproape gata. Pune amestecul de castravete pe frunzele de salată, adaugă deasupra bucățile de friptură Teriyaki, ardeiul iute și ceapă roșie.

timp de preparare: 15 minute

calorii: 424 kcal/ porție

porții: 2

 

Crenvurști în aluat franțuzesc

NameIngrediente:

- 2 foi de aluat franțuzesc de patiserie, decongelat

- 12 crenvurști din carne de vită

- 1 ou

- ¼ linguriță de sare

- semințe de mac, pentru decor

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Pe o suprafață presărată cu făină, rulează o foaie de aluat într-o tavă dreptunghiulară. Taie aluatul în jumătate pe lungime, apoi taie fiecare jumătate în 3 bucăți egale. Vei obține șase bucăți de aluat. Repetă întreaga operațiune și cu a doua foaie de aluat.

Șterge crenvurștii cu un prosop de hârtie și înțeapă-i în mai multe locuri cu o furculiță. Într-un castron amestecă oul cu sarea până se omogenizează. Rulează fiecare crenvurst în câte o bucată de aluat și trece prin ou pentru a nu se desface ruloul.

Pune rulourile în tavă tapetată cu hârtie de copt și unge-le cu oul rămas. Presară deasupra semințe de mac pentru un plus de savoare. Lasă-le la copt până se umflă și devin aurii, aproximativ 20 de minute. Taie fiecare rulou în câte 5 porții. Servește rulourile calde și cu muștar picant, dacă dorești.

timp de preparare: 40 minute

calorii: 200 cal/ porția

porții: 60

 

Alune picante cu rozmarin 

NameIngrediente:

- 1 kg alune nesărate, prăjite

- ¼ pachet de unt fără sare, topit

- 3 linguri de rozmarin proaspăt, tocat mărunt

- 1 ½ linguriță de pudră de usturoi

- 1 ½ linguriță de sare

- ¾ linguriță de piper cayenne

Încălzește cuptorul la 190 de grade. Într-o tavă așază hârtie de copt, pune în strat egal alunele și introdu-le în cuptor. După aproximativ 8 minute, când sunt aurii, le poți scoate din cuptor.

Între timp într-un bol amestecă restul ingredientelor. Adaugă alunele fierbinți în bol și amestecă până sunt acoperite în întregime.

timp de preparare: 13 minute

calorii: 160 cal/ porția

porții: 8 boluri

 

Woo Woo – 1 porție 

NameIngrediente:

- ½ pahar de schnapps de piersică

- ½ pahar de vodka

- suc de afine pentru decor

- cuburi de gheață

Amestecă într-un shaker vodka , schnapps-ul de piersică și cuburile de gheață. Strecoară și toarnă într-un pahar înalt plin cu gheață. Umple cu suc de afine și adaugă o felie de portocală.

timp de preparare: 10 minute

calorii: 262 cal/porția

 

Miami Rum Runner – 1 porție 

NameIngrediente:

- 28 ml rom alb

- 21 ml rom auriu

- 14 ml lichior de mure

- 14 ml lichior de banane

- 28 ml suc de lime

- un strop de grenadine

- 7 ml rom cu caramel

Amestecă toate ingredientele cu gheața într-un shaker. Toarnă într-un pahar mare plin cu gheață. Decorează cu o felie de portocală și o cireașă cu lichior.

timp de preparare: 10 minute

calorii: 140 cal/ porția

Ne-am oprit din povestit dar revenim în curând cu idei și rețete noi.

Poftă bună și petrecere frumoasă !

După ce testezi minunatele rețete, te așteptăm cu comentarii și sugestii.

 

Autor:  Oana Calițu

Publicat in: martie 2012
Etichete pentru acest articol: arome, cocktail, musafiri, petrecere, retete
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement