Meniu de sarbatori: Rulada de cascaval

Home « Rețete « Meniuri petrecere

Rulada de caşcaval este reţeta care se potriveşte cel mai bine în această perioadă. Este destul de cremoasă, densă şi se topeşte în gură. Se prepară foarte uşor şi cu ingrediente puţine, tocmai de aceea va fi de mare efect de Crăciun, atunci când toţi invitaţii se vor înfrupta din ea.

Ruladă de caşcaval

Ingrediente: 300 g Ementaler; 150 g şuncă presată; 100 g brânză topită; 10 g unt moale; 2 ouă fierte tari; o ceapă mică; 4 căţei de usturoi; 1/2 ardei gras roşu; pătrunjel verde; sare; piper

Mod de preparare: Punem bucata de caşcaval într-un vas cu apă, îl acoperim şi lăsăm caşcavalul să stea 15-20 minute. Între timp, pregătim umplutura: Amestecăm într-un bol şunca tăiată cubuleţe, ardeiul gras tot cubuleţe, ouăle date pe răzătoarea mare, ceapa şi usturoiul tocate fin, pătrunjelul tocat mărunt, brânza topită şi untul moale, apoi condimentăm cu sare şi piper.

Paralel, pe-o folie alimentară sau un celofan aşezăm caşcavalul şi-l întindem cu ajutorul unui sucitor, până obţinem o foaie dreptunghiulară cu grosimea de 0,5 cm. Deasupra punem umplutura, o întindem uniform şi rulăm cu ajutorul foliei, apoi o băgăm la congelator câteva ore ca să se întărească.

Ruladă de caşcaval cu somon

Ingrediente: 250 g cremă de brânză; 200 g somon afumat; 200 g caşcaval; 1/2 legătură mărar; 1 linguriţă hrean ras cu smântână; piper proaspăt măcinat

Mod de preparare: Amestecăm crema de brânză cu mărarul tocat fin, hrean şi piper proaspăt măcinat. Punem caşcavalul într-o oală cu apă la fiert, iar când apa dă în clocot, punem caşcavalul, îl lăsăm puţin să fiarbă, apoi luăm vasul de pe foc şi din nou lăsăm caşcavalul să stea în apă fierbinte 15-20 minute, până se topeşte complet. Îl scoatem apoi din pungă şi îl întindem pe o folie de staniol într-o formă dreptunghiulară, cât este încă cald. Punem crema de brânză peste foaia de caşcaval, apoi punem feliile de somon. Rulăm cu ajutorul foliei şi dăm rulada la rece pentru câteva ore.

Ruladă de porc cu ardei şi caşcaval afumat

Ingrediente: 600 g cotlet de porc; 150 g caşcaval afumat; 100 g pastramă de pui; 1 ardei kapia roşu; 1 linguriţă muştar; 1/2 ceaşcă apă; sare; piper; rozmarin

Mod de preparare: Tăiem bucata de cotlet în două pe verticală, batem fiecare bucată cu ciocanul, le condimentăm cu sare, piper şi rozmarin după gust şi le lăsăm la rece preţ de-o oră. Separat, tăiem ardeiul fâşii lunguieţe, pastrama o tăiem felii subţiri, iar caşcaval îl facem fâşii lunguieţe şi subţiri.

Pe fiecare bucată de carne punem un strat subţire de muştar, apoi pastrama de pui, ardeiul şi caşcavalul fâşii (le punem de-a latul bucăţii de carne) şi rulăm strâns. Prindem capetele cu scobitori şi punem rulourile într-o tavă termorezistentă, după care turnăm jumătate de ceaşcă de apă şi acoperim cu folie. Încălzim cuptorul la 200 de grade şi coacem rulourile pentru 50 de minute, apoi reducem focul la 190 de grade şi le mai coacem timp de 20-25 de minute, până când se rumenesc frumos. La final, le scoatem din cuptor şi le dăm la rece.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: enjoydessert.blogspot.ro

 

Publicat in: decembrie 2013
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement