Prajitura alba-ca-zapada

Home « Rețete « Meniuri petrecere

Nu am mai mâncat de ceva timp o aşa bunătate de prăjitură, care să mi se topească pur iş simplu în gură!

Aromele, textura cremoasă, ingredientele delicioase, toate alcătuiesc ceea ce numim o prăjitură albă-ca-zăpada.

        

                                                        Prăjitură albă ca zăpada

Ingrediente:

Pentru 3 foi:

400 g făină

3 ouă

7 linguri lapte

7 linguri zahăr

7 linguri ulei

1 linguriţă amoniac stins

coaja de la o lămâie

1 linguriţă zahăr vanilat
Pentru cremă:

1 l lapte

200 g unt

8 linguri făină

7 linguri zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

zeama de la două lămâi

coaja de la o lămâie

 

Mod de preparare:Name

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Apoi, frămăntăm si formăm o bilă din aluat pe care o lăsăm la rece cca 30 minute.
2. Împărţim coca în 3 părti egale şi întindem fiecare parte pe o suprafaţă înfăinată. Coacem fiecare foaie în cuptorul preîncălzit pentru cca 15 minute, la foc potrivit.
 

Crema:

1. Dizolvăm făina într-o cană cu lapte, restul îl punem la fiert cu zahărul.
2. Când laptele începe să fiarbă, turnăm laptele cu făină. Amestecăm continuu la foc mic cca 20 de minute şi apoi lăsăm crema la răcit. Când compozitia este rece, adăugăm puţin câte puţin untul apoi zeama de lămâie.
3. Pasul următor: Umplem foile cu crema (foaie, cremă, foaie, cremă, foaie) şi lăsăm prăjitura câteva ore la rece până se înmoaie foile.

4. Pe ultima foaie punem hârtie de copt şi aşezăm un fund de lemn mai greu care să preseze toate foile.

5. Tăiem prăjitura după ce a stat la rece si pudrăm cu zahăr pudră.

Poftă bună!

 

sursă imagini: bucataria-romaneasca.ro

Autor: IRINA B.

 

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement