Reteta pentru sarbatori: Piftie de porc

Home « Rețete « Meniuri petrecere

Sărbătorile de iarnă sunt renumite atât pentru distracţie, cât şi pentru mesele îmbelşugate cu cârnaţi, piftie, sarmale, caltaboş etc, toate irezistibile pentru oricare dintre noi!

 

O piftie de porc, făcută după reţete tradiţionale, cu siguranţă va fi pe placul întregii familii, dacă ştim cum să o preparăm.

 

Iată o idee:

 

Piftie de porc

 

Ingrediente:

  • 2 picioare de porc

  • 1 kg carne macră porc

  • 2-3 cepe potrivite

  • sare

  • piper boabe

  • 1-2 căpăţâni de usturoi

  • 1 morcov

  • 1 păstârnac


Mod de preparare:

1. Pârlin şi curăţăm foarte bine picioarele, le spălăm şi le punem la fiert împreună cu carnea macră într-o oală mare.

 

2. Spumăm, punem cepele întregi, curăţate şi crestate, morcovul, păstârnacul tăiat fâşii grosuţe şi o lingură de boabe de piper, acoperim cu un capac cât mai etanş şi lăsăm la foc mic, ridicând din când în când carnea cu spumiera, să nu se prindă de fundul oalei. Când s-au fiert, scoatem carnea şi-o tăiem felii.piftie de porc

 

3. Curăţăm usturoiul şi-l pisăm cât mai bine, cu un praf de sare.

 

4. Strecurăm zeama într-o altă oală. Încercăm dacă zeama e suficient de legată. Cât e călduţă încă, punem usturoiul pisat şi lăsăm cam 10 minute, vânturând din când în când cu polonicul. Strecurăm din nou zeama peste bucăţile de carne puse în cupe sau forme festive, pe care le lăsăm întru-un loc răcoros, chiar la frigider până a doua zi, să se închege bine.

 

5. Piftiile rezultate se pot decora cu crenguţe de brad (opţional) sau cu fire de pătrunjel.

 

Poftă bună!

surse imagini: dana2dor. blogspot.com

Autor: IRINA B.

Publicat in: decembrie 2012
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement