Retete delicioase pentru masa de revelion

Home « Rețete « Meniuri petrecere

Pentru masa festivă de revelion, întregul meniu trebuie să fie alcătuit ca la carte, să arate delicios, dar şi gustul să fie pe măsură! Pentru asta, ne-am gândit la câteva reţete culinare gustoase, care vor fi vedetele petrecerii!

1. Rulouri de creveţi cu bacon

Ușor de realizat și cu un timp de coacere relativ scurt, rulourile de creveți cu bacon pot fi cel mai apreciat aperitiv pentru Revelion. Ai nevoie de aproximativ 25 de minute pentru a pregăti totul, iar prepararea în cuptor durează 20 de minute.

Ingrediente:

10 felii lungi de bacon

20 creveţi decorticaţi

20 frunze de busuioc proaspăt

sos barbecue

200 g brânză de capră rasă

Mod de preparare:

Tăiem fiecare felie de bacon în două (pe lățime), apoi luăm creveții, rulăm câte o frunză de busuioc în jurul lor, apoi câte o bucată de bacon și fixăm fiecare rulou cu o scobitoare de lemn.

Punem rulourile într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu, în cuptorul preîncălzit la 200 grade. După ce se coc timp de 14-16 minute (până când baconul devine crocant), întindem sosul barbecue pe fiecare rulou cu o pensulă și presărăm brânza de capră rasă, apoi mai lăsăm tava în cuptor timp de 2-4 minute.

2. Bruschete cu pui şi ciuperci

Bruschetele cu pui și ciuperci pot fi chiar un fel principal sau aperitiv.

Ingrediente:

16 felii de baghetă, cu o grosime de 2,5 cm

450-550 g piept de pui, tăiat în fâșii de 2-4 cm

450 g ciuperci medii, tăiate în sferturi

1/2 ceașcă smântănă groasă

1/4 ceașcă unt

1 ceașcă de cașcaval ras

3 căței de usturoi tocați

1 linguriță sos de soia

1 linguriță ulei

Mod de preparare:

Punem puiul și ciupercile în ulei într-o cratiță la foc mediu. După 5 minute, adăugăm sosul de soia și ținem cratița pe foc încă 7 minute, apoi adăugăm smântâna şi lăsăm cratița pe foc încă 4-6 minute, până când sosul începe să fiarbă.

Amestecăm untul cu usturoiul, pasta obţinută o întindem pe feliile de baghetă, apoi le punem în cuptorul preîncălzit la 150 grade timp de 2-3 minute. Adăugăm apoi aproximativ un sfert de ceașcă de amestec de ciuperci cu pui pe fiecare felie de baghetă, turnăm cașcavalul ras și le lăsăm în cuptor pentru încă 1-2 minute, până când cașcavalul s-a topit.

După o masă copioasă, putem savura un desert răcoros sau dulce-acrişor.

Ca desert, putem opta pentru:

1. Panna cottapanna cotta

Ingrediente:

450 ml smântână dulce

200 ml lapte

60 grame de zahăr

1 lingură de gelatină (20 grame)

1 plic zahăr vanilat (opţional)

1 lingură de ulei

dulceaţă din fructe şi fructe pentru servire

Mod de preparare:

Într-un vas încălzim laptele şi smântâna, la foc mic, adăugăm zahărul şi zahărul vanilat şi lăsăm să fiarbă timp de 1 minut. Luăm vasul de pe foc şi adăugăm granulele de gelatină. Amestecăm bine şi lăsăm la răcit lichidul timp de 10-15 minute. Ungem 4 forme conice cu puţin ulei şi turnăm lichidul din vas în ele.
Când lichidul este rece, introducem formele în frigider pentru minimum 2 ore. La servire, formele se răstoarnă pe o farfurie, iar dulceaţa din fructe se toarnă peste panna cotta.

2. Budincă de vanilie şi căpşunidesert

Ingrediente:

1 pachet de budincă de vanilie instant

3 căni cu lapte rece

4 pişcoturi sfărâmate în bucăţele 

3 banane tăiate felii

500 g căpşuni proaspete

1 pachet de frişcă instant

Mod de preparare:

Preparăm budinca şi frişca potrivit indicaţiilor de pe ambalaj.
Într-un vas de sticlă pentru servit, punem jumătate din cantitatea de pişcoturi sfărâmate, apoi jumate din cantitatea de budincă, banane, căpşuni şi frişcă.
Repetăm la fel cu restul de ingrediente astfel încât să obţinem un desert delicios pe straturi.
Acoperim şi punem la frigider pentru câteva ore înainte de a servi.

Poftă bună!

surse imagini: eva.ro

Autor: IRINA B.

 

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: gastronomie, masa festiva, meniu petrecere, retete culinare
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement