Tiramisu cu fructe de padure

Home « Rețete « Meniuri petrecere

Tiramisu este o prăjitură delicioasă, delicată, potrivită pentru pofticioşi la fel de delicaţi.

    Tiramisu cu fructe de pădure

Ingrediente:

500 g mascarpone

350 g fructe: zmeură, afine

300 ml smântână dulce

24 pişcoturi

175 g zahăr

150 ml vin dulce

6 gălbenuşuri

1 linguriţă extract de vanilie

zahăr pudră pentru pudrat

 

Mod de preparare:

1. Amestecăm gălbenuşurile şi zahărul până se albesc, îşi dublează volumul şi capătă o consistenţă cremoasă, ambele amestecate la bain-marie.Name

2. Într-un vas batem smântâna, brânza mascarpone şi vanilia până se combină şi devin o cremă groasă. Adăugăm încet amestecul de gălbenuşuri şi zahăr.

3. Înmuiem jumătate din pişcoturi în vin şi le aşezăm pe fundul unui vas de servit. Turnăm jumătate din amestecul de cremă şi apoi acoperim cu fructe, apoi iar un strat de pişcoturi şi cremă, la final decorăm cu fructele rămase.

4. La final, acoperim şi răcim pentru câteva ore, apoi punem tiramisu în câteva cupe pentru desert, ornăm cu fructe şi pudrăm cu zahăr înainte de servire.

Poftă bună!

 

sursă imagini: dulcegarii-culinare.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement