Baclava cu fistic

Home « Rețete « Specialități

Continuarea articolului

 

Baclava cu fistic: Baclavaua este foarte cunoscută în Orientul Mijlociu, dar şi în alte ţări şi culturi, pregătită în diferite variante. Această prăjitură arăbească o să te ducă cu siguranţă la un nivel diferit, odată ce o vei gusta! Având un nume de lux, această prăjitură vine cu un gust remarcabil. Prezenţa fisticului o va face şi mai gustoasă! Iată cum o puteţi prepara singuri!

 

În primul rând aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

 

Pentru sirop :

  • ½ ceaşcă sau 100 g zahăr

  • 1 cană sau 250 ml apă

  • suc de lămâie - 1 linguriţă

  • 1 lingură sau 15 g amidon de porumb (pentru a îngroşa siropul)

  • ½ cană de apă, rece, pentru a se amesteca cu amidonul de porumb

 

Pentru baclava:

  • 1 pachet de foi de patiserie, decongelaţi-le dacă sunt îngheţate

  • 1/3 sau 75 g ceaşcă de unt, topit

  • 1/3 cană de apă, caldă

  • ½ cană migdale

  • ¼ cană sau 50 g zahăr pudră, amestecate cu migdale sol

 

Pentru umplutură:

  • 1,3 cupe fistic

  • 1 lingură de apă de floare

  • 2 linguri de apă de trandafir

  • 405 g de grăsimi din lapte condensat îndulcit

  • 5 felii de pâine prăjită, crusta trebuie îndepărtată

 

Mod de preparare:

 

Pentru a prepara siropul: Se adaugă zahărul şi 1 ceaşcă de apă într-o cratiţă. Se pune pe foc şi se fierbe timp de 6-8 minute. Se dizolvă 1 lingură de amidon de porumb în ½ pahar de apă rece rămas, apoi se adaugă sucul de lămâie. Se adaugă amestecul de amidon de porumb în apă şi zahărul, amestecându-se în mod constant pe foc timp de 2 minute, până se îngroaşă siropul, şi se lasă deoparte să se răcească.

 

Pentru prepararea umpluturii: Combinaţi toate ingredientele pentru umplutură într-un blender; bateţi bine până când se omogenizează şi puneţi-o deoparte.

 

Pentru a pregăti baclavaua: se unge o tavă de cuptor (30cm x 20cm), se aşază o foaie din aluatul de patiserie, se unge cu unt şi se repetă acelaşi lucru cu încă 5 foi. Turnaţi cu lingura umplutură peste tot aluatul.

 

Puneţi o altă foaie de aluat pentru a acoperi foaia umplută, ungeţi cu unt şi presăraţi cu un amestec de migdale. Acoperiţi cu o altă foaie. Se presară cu amestecul de migdale şi se repetă metoda cu foile rămase. Ungeti suprafaţa cu unt topit, apoi tăiaţi linii paralele pentru a obţine piese în formă de diamant. Coaceţi în cuptorul încălzit la 185 °C , preîncălzit pentru 25-30 de minute sau lăsaţi prăjitura până când aceasta capătă o culoare aurie. Se toarnă siropul rece peste baclava, de îndată ce este scoasă din cuptor.

 

Deci, iată! Aveţi acum reţetele pentru trei preparate delicioase. Aceste feluri de mâncare sunt nu numai pentru iftar, pot fi servite în orice moment ca gustări şi deserturi! Atât copiii, cât şi adulţii iubesc aceste preparate! Sper să reuşiţi să le preparaţi cu succes şi gustul lor să-i înveselească pe cei dragi!

 

Deci, ce mai aşteptaţi?

 

 

Autor: Ishan Hasnat

sursa foto: shopsablee.com

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: baclava, baclava cu fistic, gastronomie, retete culinare
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement