Cheesecake "Padurea Neagra"

Home « Rețete « Specialități

Oh, ce ne mai plac deserturile impresionante! Acest delicios cheesecake "Pădurea Neagră" este exact ce ne trebuie pentru un răsfăţ maxim! Bogat, cu ciocolată cremoasă, acoperit cu frişcă şi cireşe...e combinaţia sigură care aduce recenzii foarte bune! Pe bune, doar uită-te la el.

Desigur, orice reţetă bună presupune ingrediente pe măsură, iar pentru cheesecake asta înseamnă crema de brânză Philadelphia, renumită pentru că este, pur şi simplu, "the best"! Calitatea ingredientelor este foarte importantă pentru fiecare dintre noi; laptele trebuie să fie proaspăt, iar smântâna fără conservanţi. Tocmai de aceea am ales crema Philadelphia, deoarece este realizată din lapte de cea mai bună calitate.

Cheesecake "Pădurea Neagră"

Acest cheesecake delicios de ciocolată este acoperit cu frişcă şi cireşe pentru a crea un desert impresionant şi delicios!

Ingrediente: crustă: 16 biscuiţi Oreo; 3 linguri unt;
umplutură: 1 pungă fulgi de ciocolată; 3 cutii de cremă Philadelphia; 1 1/4 căni de zahăr; 1/4 linguriţă de sare; 1/2 ceaşcă smântână; 2 linguriţe extract de vanilie; 3 ouă;
frişcă: 3/4 ceaşcă smântână; 1/4 cană de zahăr pudră; 1/2 linguriţă vanilie
extra: cireşe

Mod de preparare: Scoate toate ingredientele din frigider şi lasă-le să stea la temperatura camerei, în timp ce prepari crusta.

 

Încălzeşte cuptorul la 190 de grade Celsius. Pune biscuiţii într-o pungă şi sfărâmă-i cu un sucitor. Topeşte untul într-un castron mic, apoi toarnă biscuiţii şi amestecă uniform. Aşază amestecul pe fundul unei tăvi şi apasă ferm cu o lingură. Coace compoziţia cam 10 minute până devine o crustă.

Pentru umplutură, toarnă fulgii de ciocolată într-un bol şi bagă-i în cuptorul cu microunde până aproape s-au topit, apoi amestecă în ei până s-au topit complet. Într-un bol, cu ajutorul unui mixer, amestecă bine crema de brânză până se omogenizează. Adaugă zahăr şi amestecă până s-a încorporat complet. Toarnă sare, smântână şi vanilie şi continuă să amesteci. Adaugă apoi ciocolata topită şi răcită. Separat, într-un bol mic, sparge ouăle, bate-le cu o furculiţă, toarnă-le peste crema de brânză şi amestecă-le cu mixerul, la viteză mică. Nu trebuie să baţi foarte mult după ce ai adăugat ouăle, deoarece va căpăta mult aer care va produce, mai târziu, dezumflarea cremei.

Toarnă umplutura peste crustă şi bagă tava la cuptor (redu temperatura la 140 de grade Celsius) preţ de câteva minute, apoi coace prăjitura într-un vas cu apă, pentru 55-65 de minute.


Pentru a pregăti baia de apă, înfăşoară tava cu folie, astfel încât apa să nu poată ajunge în tavă. Pune tava înfăşurată într-un vas mare, apoi toarnă apă fierbinte.
Răceşte cheesecake-ul la temperatura camerei cam 30 minute, apoi acoperă-l şi bagă-l la frigider timp de 8 ore sau peste noapte.


Name
 

Pentru frişcă, bate crema până când începe să se îngroaşe, adaugă zahăr pudră şi vanilie, apoi continuă să baţi până devine groasă şi pufoasă. Decorează prăjitura cu frişcă (pusă într-un poş) şi cireşe, apoi păstreaz-o la frigider până este gata de servit. Taie cu un cuţit ascuţit, pe care l-ai umezit înainte, pentru ca să nu se prindă aluatul de lama lui.

Această reţetă are nevoie de un pic de timp pentru a fi preparată, dar îmi place că se poate face într-o zi sau două, apoi păstrată în frigider.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: glorioustreats.com

 

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: cheesecake, dulce, gastronomie, retete culinare
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement