Ciulama de urzici cu mămăligă

Home « Rețete « Specialități

Ciulamaua de urzici este o rețetă ușoară, gustoasă și de sezon. 

Ce avem nevoie?

- 4 grămezi mari de urzici

- 1 ceapă mică

- 150 grame de unt

- 300-500 grame de lapte

- 1 căpățână de usturoi românesc

Cum se prepară?

Se fierb urzicile în apă cu sare până se înmoaie bine.

- Se scurg urzicile foarte bine ,
 
- Se toacă foarte mărunt,
 
- Se călește ceapa, se adaugă urzicile tocate și 4 linguri de făină
 
- Se amestecă bine, până se omogenizează
 
- Se adaugă untul și laptele, până când se ajunge la consistența dorită. 
 
- Mâncarea de urzici trebuie să fiarbă la foc mic, pe tablă
 
- Amestecați bine pentru a nu se prinde.
 
Când este aproape gata, adăugăm usturoiul facut mujdei și mai ținem urzicile pe foc 2-3 clocote.
 
Ciulamaua de urzici se servește caldă, cu mămăliguță fierbinte.
 
Publicat in: februarie 2013
Etichete pentru acest articol: ciulama, mamaliga, urzici
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement