Cozonac cu stafide si sofran

Home « Rețete « Specialități

Pentru multe gospodine, prepararea cozonacului poate fi o adevărată provocare! Însă, un cozonac delicios cu stafide şi şofran, abia scos din cuptor nu te determină să încerci reţeta cu toată dorinţa de a vedea cum este la gust?

 

   Cozonac cu stafide şi şofran

 

Ingrediente:

500 g făină

450 g stafide

350 g unt topit

250 ml lapte călduț

100 g coajă de lămâie

50 g zahăr

1 cub drojdie (42 g)

1 vârf de cuțit șofran

1 plic zahăr vanilinat

coaja rasă de la 1/2 lămâie

1 praf scorțișoară

1 praf sare

zahăr pudră

 

Mod de preparare:

1. Așezăm făină într-un castron și facem o gropiță la mijloc. Zdrobim înăuntru drojdia și pregătim maiua, cu 1 linguriță zahăr, lapte călduț și făină de pe margini. Adăugăm deasupra făină și acoperim cu un prosop de bucătărie, apoi lăsăm la căldură să crească cca 15 minute.
cozonac

 

2. Dizolvăm șofranul și restul de zahăr într-o lingură de apă fierbinte, apoi adăugăm în aluat și le înglobăm, urmate de coaja de lămâie tăiată, stafide, 250 g unt topit, zahăr vanilinat, coajă de lămâie rasă, scorțișoară și sare.

 

3. Presărăm pe aluat puțină făină și mai lăsăm să crească acoperit, la căldură, timp de cca 45 de minute.

 

4. Între timp, încingem cuptorul la 200º C. Așezăm aluatul într-o formă unsă și îl introducem la copt 65 de minute. După primele 45 de minute, îl ungem cu restul de unt topit.

 

5. La final, scoatem cozonacul din cuptor, îl lăsăm să se răcească și îl pudrăm cu zahăr.

 

Poftă bună!

 

sursă imagini: shutterstock.com

Autor: IRINA B.

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement