Dulciuri dedicate indragostitilor

Home « Rețete « Specialități

Mai mult ca oricând, de Ziua Îndrăgostiţilor, simţim nevoia să ne răsfăţăm jumătatea cu ceva dulce, special şi bun, pentru ca toate clipele petrecute împreună să fie la fel de dulci.

Iată câteva variante de dulciuri demenţiale, cu care ne putem surprinde persoana iubită:

Tiramisu cu fructe de pădure

Ingrediente: 1 kg fructe de pădure; 900 g compot de vişine; 500 g mascarpone; 400 g pişcoturi; 100 g zahăr pudră; 5 ouă; 5 linguri zahăr tos; 1 praf de sare

Mod de preparare: Prima dată, batem albuşurile spumă cu un praf de sare şi cu zahărul tos, apoi gălbenuşurile le amestecăm cu crema mascarpone şi zahărul pudră, până obţinem o compoziţie densă. După care turnăm albuşurile şi amestecăm uşor până la omogenizare, apoi băgăm crema la frigider.

Punem la scurs vişinile din compot, însiropăm pişcoturile în siropul de compot şi le aşezăm în tavă. Deasupra primului strat de pişcoturi punem jumătate din cremă, jumătate din fructe, apoi din nou pişcoturi însiropate, cremă şi fructe. La final, băgăm tiramisu la frigider preţ de două ore, cât să se întărească ingredientele, apoi suntem liberi să ne înfruptăm.

Panna cotta cu ciocolată

Ingrediente: 200 g ciocolată albă; 250 ml smântână pentru frişcă; 250 ml lapte; 2 plicuri gelatină; esenţă de rom

Mod de preparare: Încălzim laptele, până aproape de punctul de fierbere. Topim ciocolata în smântâna dulce, apoi amestecăm cu laptele fierbinte. În cca 50 ml apă punem gelatina, amestecăm bine, apoi o turnăm peste ciocolată, împreună cu câteva picături de esenţă de rom, şi omogenizăm totul. Turnăm din compoziţie în forme de mărimi medii, apoi le lăsăm la frigider pentru cel puţin 2-3 ore înainte de a servi.

Tort cu îngheţată de ciocolată

Ingrediente: pentru blat: 220 g făină; 200 g zahăr; 200 g ciocolată; 150 ml smântână lichidă; 50 g cacao; 75 ml ulei; 3 ouă; 2 linguriţe extract de vanilie; 1/2 linguriţă praf de copt; 1 vârf linguriţă bicarbonat; 1 praf de sare
pentru cremă: 300 g banane; 250 g mascarpone; 150 g ciocolată albă; 200 ml smântână lichidă pentru frişcă; 50 g zahăr; 50 g zmeură; 10 g gelatină granule; 1 linguriţă extract vanilie
pentru decor: 250 g cremă mascarpone; 50 g zahăr pudră; câteva picături de extract de vanilie

Mod de preparare: Încingem cuptorul la 185 grade Celsius. Tapetăm fundul formei de tort cu hârtie de copt şi ungem pereţii tăvii cu puţin unt. Fierbem smântâna lichidă, apoi adăugăm ciocolata şi amestecăm până aceasta se topeşte complet. Între timp, mixăm ouăle împreună cu zahărul preţ de câteva minute, asezonăm cu sare, turnăm extractul de vanilie şi uleiul. Din nou amestecăm.

Cu ajutorul telului, turnăm uşor ciocolata în amestecul de ouă, iar la sfârşit adăugăm făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul, după care cacaoa cernută. Turnăm compoziţia în forma de tort şi-o băgăm la cuptor pentru 40 de minute.

Pentru cremă: Într-o crăticioara amestecăm feliile de banane împreună cu zahărul, apoi punem crăticioara pe foc, cam 10 minute, timp în care zdrobim bananele uşor cu furculiţa.

Peste banane turnăm ciocolată, apoi punem la bain marie să se topească ciocolata. Paralel, amestecăm gelatina cu apă preţ de 10 minute, apoi o turnăm peste compoziţia de mai sus. Lăsăm compoziţia să se răcească complet, după care încorporăm brânza mascarpone. Mixăm smântâna lichidă până obţinem frişca, după care o turnăm peste ciocolată şi zmeură.

Tăiem blatul în două. Prima felie de blat o aşezăm pe-un platou, turnăm deasupra jumătate din cantitatea de cremă şi fructe. Adăugăm şi restul de cremă, iar peste punem cealaltă felie de blat. Băgăm tortul în frigider cam 2-3 ore, să se întărească bine crema, apoi îl scoatem şi-l "îmbrăcăm" cu crema de mascarpone mixată cu zahărul şi extractul de vanilie.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: vivaladolcevita.ro

 

Publicat in: februarie 2014
Etichete pentru acest articol: dulciuri, gastronomie, retete culinare, Valentine's Day
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement