Frigărui de miel cu vinete la cuptor

Home « Rețete « Specialități

În loc de tradiționala friptură de miel de Paști vă propunem o reteță plină de savoare, ușor de realizat și foarte gustoasă. Vă garantăm că veți primi o mulțime de laude și că nu va fi ultima dată când o veți pregăti pentru cei dragi.

 Frigărui din miel cu vinete la cuptor

Pentru prepararea acestei retete aveti nevoie de:Name

- 2/3 ceașcă de gem de caise

- 1/3 ceașcă de oțet din vin roșu

- 1 lingură cu fulgi de ardei roșu

- 1 lingură coajă de lămâie rasă fin

- ¼ ceașcă de mentă proaspătă, tocată

- 1 lingură de semințe de chimion

- 1 lingură de semințe de coriandru

- 1,3 kg pulpă de miel fără os, degresată, tăiată cubulețe de câte 3 cm

- 12 smochine proaspete, tăiate pe lungime

- 2/4 ceașcă cu ulei de măsline

- 2 căței de usturoi tocați

- 2 linguri cu sare

- 2 linguri cu piper negru proaspăt

- 2 vinete cu tot cu coajă, tăiate în felii de 3 cm grosime

Într-o oală mică așezată la foc moderat amesteci,  gemul, oțetul, fulgii de ardei roșu și coaja de lămâie rasă. Dai focul mic și lași să fiarbă, fără capac, amestecând din când în când, până începe să se îngroașe, asta însemnând aproximativ 10 minute. Iei oala de pe foc și lași pentru încă 5 minute să se răcească.

Râșnești semințele de chimion și coriandru. Într-un castron mare amesteci carnea de miel, smochinele și jumătate din cantitatea de ulei de măsline. Adaugi usturoiul, semințele de chimion și coriandru, măcinate deja că doar ești o gospodina harnică, sarea și piperul, apoi le amesteci pe toate ușor. E rândul frigăruilor să îmbrace haine de sărbătoare, așa că bucățile de carne de miel și smochinele sunt mai mult decât bine venite.

Așezi feliile de vinete pe un platou și le ungi pe ambele părți cu ulei, după care presari pe ele piper și sare. Pregătești grătarul, ținând cont de faptul că în cazul grătarelor tradiționale, care funcționează pe bază de cărbuni, focul se consideră de intensitate medie spre mare când poți ține mâna deasupra lui pentru 4-5 secunde, la 15 cm distanță. Aranjezi frumos și cu grijă frigăruile și vinetele pe grătar, întorcând elegantele vinete de pe o parte pe alta până devin aurii și zemoase - aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. Întorci frigăruile o singură dată și le ungi și pe ele, ca să nu fie invidioase pe vinetele deja răsfățate cu ulei,  cu sosul rămas în castron.

Adaugi feliile de vinete pe un platou de servire, cu frigăruile poziționate deasupra lor și servești cu un pahar de vin roșu.

Pofta buna!

Timp de preparare:  2 ore

Calorii:   561

Porții:   10

 

Autor:  Oana Calițu

Publicat in: martie 2012
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement