Gelato (inghetata)

Home « Rețete « Specialități

Ne îndreptăm acum atenţia către un desert italian oarecum mai bogat: gelato, care merită statutul de superstar. Ai nevoie de cremă pentru îngheţată şi un amalgam de arome.

Ingrediente: 1 cană zahăr; 1 1/2 linguriţe scorţişoară; 3 ceşti lapte integral; 1 cană frişcă; 6 gălbenuşuri de ou; 1 linguriţă vanilie

Mod de preparare: Într-o cratiţă mare, amestecă zahărul şi scorţişoara. Adaugă-le în lapte, smântână şi gălbenuşuri. Amestecă la foc mediu, până când compoziţia se îngroaşă puţin (aproximativ 180 de grade F). Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute.

Ia cratiţa de pe foc. Adaugă vanilie. Pune cratiţa într-un castron foarte mare cu apă şi gheaţă. Lasă compoziţia să se răcească, amestecând din când în când. Acoperă crema cu folie de plastic şi dă-o undeva la rece timp de 4, până la 24 ore, sau până când amestecul este complet răcit.

Variante:

Îngheţată cu mure: Pune 16 grame mure decongelate într-un blender; amestecă până se omogenizează. Toarnă piureul printr-o sită cu ochiuri fine; aruncă seminţele. Adaugă piureul de mure în cremă chiar înainte de congelare. Ar trebui să-ţi iasă 8 ceşti sau 16 porţii.

Îngheţată cu fistic şi ciocolată: Adaugă ciocolată amăruie tocată mărunt în amestecul de lapte înainte de încălzire. Toarnă 2/3 cană de fistic tocat în cremă chiar înainte de congelare.

Îngheţată cu espresso: Adaugă 2 linguriţe praf de espresso instant în crema de vanilie; amestecă până când pudra espresso se dizolvă.

Îngheţată cu nucă de cocos: Substituie 1 cană lapte de cocos neîndulcit pentru 1 ceaşcă de lapte integral. Amestecă 1 cană de nucă de cocos prăjită în cremă chiar înainte de congelare.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: recipe.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: dulciuri, gastronomie, gelato, inghetata, mancare
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement