Inghetata de casa

Home « Rețete « Specialități
Astazi, ca tot Internetul abunda in imagini cu tot felul de inghetate, m-am gandit sa ma rasfat cu inghetata preparata chiar de mine, ca doar nah, nu-i pot rezista acestui desert racoritor.
 
Daca si tu vrei sa-ti faci inghetata de casa, haide sa “bucatarim” impreuna, poate reusim sa iasa nu doar o inghetata de nota 100, ci trei!
 
Inghetata cu fructe de padure si ciocolata
 
Ingrediente: 500 g iaurt cremos si natural; 250 g fructe de padure; 100 g topping de ciocolata
Cum preparam: Pai, in primul rând, nu ne apucam de facut inghetata pana nu spalam bine fructele de padure. Eu sunt cam uituca, asa ca prefer sa fac asta mai intai de toate.
 
Bun, după ce lasam sa se scurga de surplusul de apa, bagam fructele de padure in blender pret de cateva minute ca sa le maruntim bine. Dupa aceea amestecam iaurtul cu pasta de fructe obtinuta, punem amestecul rezultat in formele de inghetata pe care le avem si le bagam la congelator.
 
Eu prefer sa scot inghetata din congelator si sa amestec in ea, ca sa rezulte o compozitie cremoasa, si nu una tare ca piatra.
 
Dupa ce am obtinut inghetata, o decoram cu topping de ciocolata si gata!
 
Inghetata cu capsuni
 
Ingrediente: 500 ml frisca; 3 albusuri; 100 g zahar; 400 g capsuni; zeama de la o lamaie
 
Preparam astfel: Mixam o parte din capsuni intr-un blender cat sa se sfarame. Pe cealalta parte de capsuni o pastram intreaga. Mixam si albusurile cu zaharul si cu un praf de sare, dupa care incorporam crema de albusuri in capsunile maruntite, iar la final adaugam frisca.
 
Amestecam bine ingredientele, turnam peste ele cateva picaturi de zeama de lamaie, apoi bagam crema obtinuta la congelator pret de 3-4 ore.
 
Dupa ce ne convingem ca s-a intarit suficient, scoatem inghetata din congelator si-o decoram cu celelalte capsuni ramase.
 
Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: inghetata, inghetata de casa, topping de ciocolata
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement