La multi ani Mihai, Mihaela, Gabriel si Gabriela!

Home « Rețete « Specialități

Pe lângă faptul că este vineri, astăzi sărbătorim şi chefuim aşa cum ne place nouă, că doar o dată-n an sunt Sfinţii Mihail şi Gavril. Mesele vor fi îmbelşugate cu bunătăţi culinare, iar băuturile de tot felul vor încununa această zi specială din vieţile noastre.

Vedeta este, fără îndoială, tortul, care trebuie să arate fabulos şi să fie delicios. Pentru ca să aibă toate calităţile culinare, un rol important îl are crema cu care este umplut tortul. Aceasta îi conferă o textură cremoasă şi pufoasă, dar şi un aspect pofticios.

Iată care sunt variantele:

 

Cremă de frişcă

Ingrediente: 250 g frişcă nebătută; 2 gălbenuşuri; 1 lingură zahăr farin; 100 g de ciocolată

Mod de preparare: Gălbenuşurile pune-le într-un castron împreună cu zahărul farin şi freacă-le bine cu telul la viteză medie, timp de 50 de secunde, până se omogenizează. Mărunţeşte ciocolata, apoi adaug-o peste crema de gălbenuşuri, amestecând timp de 10-15 secunde, la viteză medie. Separat, bate frişca, la viteză maximă, apoi adaug-o peste crema de ciocolată, amestecând la viteză medie, timp de 15-20 de secunde, până se omogenizează.

 

Cremă de cafea

Ingrediente: 100 ml de cafea tare; 50 ml lapte; 4 ouă; 7 linguri zahăr; 1 lingură rom

Mod de preparare: Pune într-un castron gălbenuşurile şi freacă-le cu zahărul până la omogenizare. Castronul pune-l într-un vas cu apă fierbinte, pe foc. Peste gălbenuşuri toarnă laptele, cafeaua preparată şi romul, amestecând cu telul la viteză mică, timp de 1-2 minute, până când amestecul se îngroaşă puţin, apoi lasă la răcit. Albuşurile bate-le spumă, apoi amestecă totul timp de 25-30 de secunde cu telul, la viteză mare.

Cremă de cacao

Ingrediente: 5 linguriţe de cacao; 12 linguriţe de zahăr; 2 linguri de cafea tare; 100 ml de apă; 150 g de unt; 3 ouă; 20 nuci prăjite

Mod de preparare: Amestecă bine zahărul şi praful de cacao, apoi toarnă cafeaua preparată şi apa, amestecând cu telul la viteză mică. Pune vasul pe foc mic şi amestecă tot timpul cu telul la aceeaşi viteză, timp de 4-5 minute, până când compoziţia se leagă, apoi lasă să se răcească.

Pune untul într-un castron mai adânc şi bate-l cu telul la viteză mare. Treptat, adaugă gălbenuşurile, amestecând în continuare, până se omogenizează. Albuşurile bate-le spumă, la viteză maximă, timp de 25-30 de secunde. Pe urmă, încorporează-le în crema de cacao, amestecând la viteză minimă. La final, adaugă nucile prăjite şi zdrobite, amestecând încet încă 3-4 minute.

 

Cremă de portocale

Ingrediente: 3 portocale; 20 linguriţe zahăr; 5 foi de gelatină; 250 g frişcă nebătută; 1 plic zahăr vanilinat; 2 pahare de apă

Mod de preparare: Pune la înmuiat gelatina într-un pahar de apă rece, timp de 15 minute, apoi dizolv-o în 100 ml de apă fierbinte. Stoarce zeama portocalelor şi pune-o la fiert cu un pahar de apă şi tot zahărul, timp de 5 minute, apoi ia de pe foc şi lasă la răcit timp de 5 minute.

Gelatina dizolvată toarn-o peste siropul de portocale şi omogenizează cu telul timp de 8-10 secunde, la viteză medie. Pune vasul pe foc mic şi amestecă tot timpul cu telul, la viteză mică, până dă în clocot, apoi dă la rece. Separat, bate frişca cu mixerul la viteză mare, timp de 20-30 de secunde, apoi adaugă zahărul vanilinat. La final, amestecă totul şi bate cu mixerul la viteză medie.

 

Cremă de banane

 

Ingrediente: 3 banane; 125 g zahăr; 2 linguri rom; 200 g frişcă; zahăr vanilat

Mod de preparare: Pasează complet miezul bananelor, apoi adaugă zahărul şi romul, după care amestecă până la omogenizare. Pune vasul pe baie de abur până devine compoziţia mai consistentă, apoi toarnă zahărul vanilat şi lasă la răcit. În crema rece încorporează frişca şi amestecă până la omogenizare.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: goodfon.com
 

Publicat in: noiembrie 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, retete culinare, retete tort, torturi
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement