Masa in familie/ Pui în lapte à la Jamie Oliver!

Home « Rețete « Specialități
Un sfârșit de săptămână alături de familie înseamnă și gătirea unor feluri de mâncare deosebite, pe care nu ai suficient timp să le pregătești în zilele de muncă.

E momentul când toată lumea se adună la masă, când se dezbat problemele familiei, când se toacă mărunt probleme țării și suntem puși la curent cu ce mai fac rudele pe care se intamplă să nu le știi. :)  Masa in familie e un ritual care tinde sa dispară.

 Azi am hotărât să vă prezint cea mai bună rețetă de pui din lume.

INGREDIENTE
1 pui
sare de mare
piper negru măcinat
ulei de măsline
1/2 bețișor scorțișoară
1 mână frunze de salvie
coaja rasă de la 2 lămâi
10 căței de usturoi cu tot cu coajă
500 ml lapte

PREPARARE

Puiul în lapte à la Jamie Oliver este cea mai gustoasă friptură de pui și se face foarte ușor. Iată rețeta faimosului Chef: Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade.

Puiul se condimentează bine și se prăjește ușor în ulei de măsline, întorcându-l pe toate părțile până când ia o culoare aurie. În mod ideal, se folosește un recipient doar un pic mai mare decât puiul.

După ce s-a prăjit, puiul se scoate pe o farfurie. Se aruncă uleiul din recipient, dar acesta nu trebuie spălat. Se pune puiul înapoi în oală și se adaugă restul de ingrediente. Se pune la cuptor timp de o oră și jumătate.

Din când în când, se stropește puiul cu sosul din oală. Coaja de lămâie, ar trebui să ”taie” laptele, transformându-l într-un sos delicios.

Pentru servit, se taie puiul pe farfurii și se stropește cu sos din belșug. Se poate servi cu piure de cartofi, salate, legume la tigaie, etc.

Roxana Samfira
Sursă foto: culinare.eu
Publicat in: septembrie 2014
Etichete pentru acest articol: masa in familie, pui, reteta cu pui
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement