Meniul "minune"

Home « Rețete « Specialități

Cercetătorii britanici au realizat cel mai sănătos meniu cu putinţă. După ani de cercetări, în care au au fost analizate 4.000 de reclame folosite de producători şi supermarket-uri pentru a tenta consumatorii, oamenii de știință de la Leatherhead Research, o organizație independentă, au reușit să afle care sunt cele mai sănătoase alimente. Rezultatul obţinut a fost o combinaţie între alimentele gustoase, dar care sunt în acelaşi timp şi sănătoase, notează Daily Mail.

„Am vrut să arătăm că mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie plictisitoare. Am realizat zeci de teste în fiecare an, în ceea ce priveşte gustul produselor alimentare, şi am ajuns la o singură concluzie: indiferent cât de sănătos este un aliment, dacă nu e şi gustos, atunci nu se vinde”, a declarat dr. Paul Berryman, şeful organizaţiei Leatherhead.

Meniul "minune" include o serie de alimente sănătoase, ce au fost repartizate în cele trei mese principale ale zilei: micul dejun, masa de prânz şi cina. Nu lipsesc nici snacks-uri ce pot fi consumate pe parcursul zilei.

Antreul este alcătuit dintr-o terină de somon proaspăt şi afumat, care conţine Omega 3 şi DHA (acid docosahexaenoic), benefic pentru artere, inimă şi creier. Terina trebuie consumată alături de o salată cu un dressing din ulei de măsline extravirgin, care este bun pentru menţinerea unui nivel normal al colesterolului.

The superfood meal which scientist claim is the healthiest ever

O farfurie cu pui, linte şi legume reprezintă o masă hrănitoare şi sănătoasă, care corespunde cerinţelor a 80 dintre testele analizate de cercetătorii de la Leatherhead Food Research. Proteinele din acest fel de mâncare contribuie la o creştere a masei musculare, iar acidul pantotenic conţinut de linte reduce oboseala şi îmbunătăţeşte performanţa mentală.

La desert, un iaurt amestecat cu nuci şi sos de caramel fără zahăr este considerat perfect pentru digestie, dentiţie şi pentru controlul glucozei din sânge.

Prezenţa gumei de guar (E 412) în desert poate ajuta la menţinerea unui nivel sănătos al colesterolului, în timp ce lactoza contribuie la accelerarea tranzitului intestinal.

Nucile din desert sunt considerate un super-aliment, consumul a 30 de grame pe zi contribuind la îmbunătăţirea elasticităţii vaselor de sânge.

De asemenea, cercetătorii au inclus în meniu o băutură ce poate îmbunătăţi forma fizică. Ingredientele acesteia conţin elemente nutritive, precum calciu, zinc, fier, potasiu, seleniu şi magneziu. Printre recomandările cercetătorilor se numără un shake din fructe de pădure, considerat o masă pentru cei care ţin dietă. Acesta poate contribui la scăderea în greutate a celor care doresc să aibă o dietă strictă.

Doctorul Paul Berryman, director al Leatherhead Food Research, s-a gândit că meniul ar putea fi servit de companiile aeriene.

Marina Plopeanu


 

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement