Primăvara se poartă...salatele de cartofi


Primăvara se poartă...salatele de cartofi

Home « Rețete « Specialități

 

A sosit primăvara! Florile ne îmbată cu mirosul lor parfumat. Soarele ne invită să ieșim la plimbare. Până și noi înflorim parcă, odată cu acest anotimp.

Sezonul estival nu mai pare un vis efemer, ci o realitate care prinde contur. Dar să nu ne precipităm, că de abia a sosit primăvara.

Vă propun să vedem împreună ce mâncăm, în ton cu vremea.

Vă propun câteva rețete ușoare și la îndemâna oricui: salate de cartofi.

Salata cu cartofi dulci:

Avem nevoie de:

- 300 gr cartofi dulci (cam un cartof mare)

- 5 felii groase de șuncă de Praga (sau alt tip de șuncă)

- 200 gr varză albă tăiată subțire

- 2 felii mai groase de caș

- 1 iaurt natural (6 linguri de iaurt)

- 2 linguri rase de maioneză light

- 1 lingură rasă de muștar Dijorn

- jumătate de linguriță de sare

- jumătate de linguriță de zahăr

Cum procedăm?

  • Tăiem cartofii în cuburi și îi punem la fiert

  • Tăiem brânza în cuburi

  • Tăiem șunca, și varza în felii subțiri

  • Amestecăm bine ingredientele

  • Scurgem bine cartofii și îi lăsăm la răcit

  • Adăugăm șunca, brânza și varza amestecate și le punem peste cartofi

  • Amestecăm bine, fără să sfărâmăm cartofii

Simplu, rapid și delicios nu?

Haideți să mai încercăm una: Salată caldă cu cartofi noi:

Avem nevoie de:

  • 500 gr cartofi noi, spălați

  • 1 cub concentrat de supă de legume

  • 2 linguri oțet balsamic

  • 1 linguriță ulei de masline

  • 1 linguriță miere

  • 1 linguriță sare

  • 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat

  • 1 ceapă roșie, curățată și tocată

Cum procedăm?

  • Cartofii se fierb într-o cratiță cu apă în care s-a dizolvat concentratul de legume timp de 20-30 minute până când se înmoaie.

  • Într-un vas se amestecă oțetul balsamic, uleiul de măsline, mierea și sarea. După ce cartofii au fiert, se scurg de apă apoi se amestecă cu mixul cu oțet balsamic.

  • Se presară pătrunjelul tocat și se amestecă iar.

  • Se așează cartofii pe o farfurie și se presară cu ceapă roșie tocată apoi se servește

Simplu și rapid nu? Vă asigur că sunt două rețete foarte gustoase și ușoare, perfecte pentru o zi răcoroasă de primăvară! 

Autor: Ioana Dogaru

 

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: cartofi, primavara, salata
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement