Pui la cuptor cu cartofi si rosii

Home « Rețete « Specialități

Reţeta de astăzi este gustoasă, savuroasă, aromată, delicioasă, ce să mai…toate calităţile necesare unei reţete culinare ca la carte.

Pui la cuptor cu cartofi şi roşii

Ingrediente:

1,5 kg pui (bucăţi)

500 ml supă de pui

400 g roşii

300 g cartofi feliaţi

4 linguri ulei de măsline

2 cepe feliate fin

4 fire de rozmarin

2 linguri oţet din vin alb

1 lingură zahăr

 

Mod de preparare:

1. Mai întâi, încingem cuptorul la 180 grade C.

2. Ungem bucăţile de pui cu două linguri de ulei, le aşezăm într-o tavă încăpătoare şi le introducem la cuptor 15 minute.

3. Între timp, încălzim două linguri de ulei într-o tigaie şi călim ceapa şi rozmarinul 5-10 minute, până când ceapa se înmoaie.

4. Adăugăm peste bucăţile de pui roşiile tăiate, ceapa cu rozmarinul, oţetul, zahărul, supa, apoi asezonăm cu sare şi piper proaspăt.

5. Introducem tava din nou la cuptor, preţ de 40-50 de minute, până când puiul este fraged.

6. În ultimele 15 minute, adăugăm şi cartofii, iar la final, presărăm rozmarin.

Poftă bună!

 

sursă imagine: gurmandino.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: februarie 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, pui la cuptor, retete culinare, specialitati
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement