Ramadan si Iftar pentru cei mici

Home « Rețete « Specialități

Ramadanul este o lună sfântă de auto-purificare prin post şi abstinenţă care a început pe 30 iunie. Musulmanii din întreaga lume renunţă la consumul de apă şi mâncare în timpul zilei. Ei consideră această lună sfântă o perioadă pentru curăţirea sufletelor, reorientarea atenţiei către Dumnezeu şi practicarea sacrificiul de sine.

 

"Iftarul" sau gustarea rapidă de seară este foarte importantă, existând multe delicatese pregătite special pentru această ocazie.

 

Această gustare luată seara, pentru prima dată, este un eveniment anticipat în vieţile copiilor. Ei aşteaptă ceva special pe masă de iftar. Şi cele mai multe dintre mamele noastre iau notă de această cerere. Deşi există o mulţime de feluri de mâncare care pot fi servite pentru Iftar, anumite feluri de mâncare promit mult! Copiilor le place să mănânce ceva crocant, dar şi picant, dorind şi un desert dulce la final!

 

Deci, astăzi, vă prezentăm reţetele şi modul lor de preparare al unora dintre felurile foarte populare în rândul copiilor.

 

Rulou de pui picant: Numele în sine vă spune că acest fel de mâncare este delicios. Din moment ce toată lumea, în special copiii, este încântată de preparatele din pui, acest rulou de pui picant va fi potrivit pentru masa de Iftar!

 

Acestea sunt ingredientele necesare pentru ruloul de pui picant:

 

  • 4-6 paratas (pâine prăjită)

  • 300 g carne de pui dezosat

  • ½ lingură pastă de ghimbir

  • ½ lingură pastă de usturoi

  • sare după gust

  • 2 linguri de ulei

  • ½ linguriţă praf de chimen prăjită

  • ½ linguriţă de pulbere de coriandru

  • ½ linguriţă praf de ardei iute roşu

  • ¼ linguriţă chaat masala (opţional)

  • 2 cepe de mărime medie, feliate

  • 1 morcov de mărime medie se taie în fâşii subţiri

  • 4-6 linguri de chutney verde (Golden Harvest are unul)

  • 2 linguri de frunze proaspete de coriandru tocate

 

Cum se prepară: Se amestecă pasta de ghimbir, pasta de usturoi, sare şi cuburile marinate de pui şi se pune pentru o oră în frigider. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se călesc cuburile de pui. Se adaugă pudra de chimen prăjită, praful de coriandru, praful de ardei iute roşu, chaat masala (dacă aveţi) şi sare. Se amestecă ceapa felii şi morcovul.

 

Pentru a face rulouri, se pune o linguriţă de ulei în tigaie şi se încălzeşte uşor paratas (pâinea prăjită). Ungeţi fiecare paratas (pâine prăjită) cu o lingură de chutney verde, puneţi şase sau opt bucăţi de pui gătite şi presăraţi restul de frunze de coriandru. Presăraţi pe pâine o lingură de amestec de ceapă şi morcov şi puneţi sare. Rulaţi pâinea strâns peste umplutură, puneţi o scobitoare şi serviţi gustosul preparat cât este încă fierbinte!

 

Va urma...

 

 

Autor: Ishan Hasnat

sursa foto: venturagrill.com

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: gastronomie, ramadan, retete culinare, rulouri de pui
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement