Reteta cu verdeturi - Paste cu pesto de leurda si nuca !

Home « Rețete « Specialități
Modul in care abordam alimentatia, mai ales in perioada postului, se poate schimba si, de asemenea, poate deveni un obicei sanatos. In plus, va recomandam sa incercati dieta cu verdeturi de primavara cu retete clasice. 
Spre exemplu, dimineata puteti combina salata verde, untisor, cateva frunze de papadie si putina leurda, pentru aroma sa asemanatoare cu usturoiul. Adaugati putin ulei de masline si obtineti o salata cu puternice proprietati de detoxifiere, eficienta in curele de slabire si cu foarte putine calorii.
La pranz preparati o mancarica din urzici, leurda si untisor, aceasta mancare stimuleaza procesele de detoxifiere a organismului si este benefica in special pentru persoanele care consuma in mod constant multe proteine de origine animala si multe grasimi. Frunzele sau radacinile de untisor imbunatatesc circulatia sanguina si accelereaza metabolismul, favorizand, deci, arderile la nivel celular. Mancarea de spanac are doar 50 de calorii, insa are cantitati mari de vitamine si minerale. Pentru o cina usoara, va propunem o ciorba de loboda. O puteti prepara din cateva legaturi de loboda, cateva de ceapa verde, putin patrunjel si leustean, o cescuta de orez si bors. Loboda combate anemia si va reda tonusul datorita continutului sau bogat in fier.
Va invitam sa incercati o reteta mediteraneana, vegetariana, gatita cu legume proaspete care reflecta autenticitatea atmosferei bucatariei italiene: paste cu pesto de leurda si nuca !
O reteta excelenta cu un pesto romanesc, bun de te lingi pe degete. Incearca aceasta reteta paste cu leurda si nuca, cu arome proaspete si intense, de primavara! Daca nu tineti post puteti adauga si parmezan in sosul pesto. 
Ingrediente:
paste fusilli 500 g
leurda 4 legaturi
miez nuca 1 ceasca 
ulei de masline 4 linguri
sare piper
Timp de preparare : rapid
Numar portii : 4 persoane
Preparare:
Se fierb pastele in apa cu sare. Intre timp, se pun intr-un blender frunzele de leurda (spalate in prealabil), nuca si putina sare. Se adauga uleiul si piper dupa gust si se blendeaza din nou.
Dupa ce pastele s-au fiert, se scurg si se servesc cu sosul de leurda si nuca.
 
Sa aveti pofta!
 
sursafoto:pinterest
 
 
Publicat in: martie 2017
Etichete pentru acest articol: reteta mediteraneana, bucataria italiana, paste
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement